Zvijezda ’Hobbita’ u seriji ’Fargo’

Piše: tonymelo

martin-freeman-fargo

Martin Freeman, kojeg smo imali priliku gledati kao mladog Bilboa u prvome dijelu Hobbita te kao lojalnog pomoćnika Sherlocka Holmesa, dobio je ulogu u seriji Fargo koja će se emitirati na televizijskoj postaji FX.

Serija će biti bazirana na istoimenoj, Oscarom nagrađenoj, crnohumornoj kriminalističkoj drami. Što se tiče ostatka glumačke postave, poznato je samo to da će se uz Freemana u seriji pojaviti i Billy Bob Thornton. Za sada je otkriveno da će Freeman glumiti Lestera Nygaarda, papučara koji živi u malome gradu te se bavi prodajom osiguranja. Njegov život se u potpunosti promjeni onoga trenutka kada tajanstveni stranac imena Lorne Malvo (Thornton) dođe u grad.

U planu je snimanje jedne sezone koju bi sačinjavalo deset epizoda, a ako serije bude uspješna, FX planira preuzeti format prikazivanja kojega trenutno ima American Horror Story. To znači da bi svaka sezona serije predstavljala priču za sebe, te bi svaka nova sezona sadržavala novu postavu likova. Ono što bi im bilo zajedničko jest tema korupcije i zločina.

Uloga Lestera može se usporediti s onom Jerryja Lundegaarda kojeg je u filmskoj verziji portretirao William H. Macy. Freeman u ulozi običnog čovjeka iz susjedstva kojem pukne film i koji se odjednom nađe u kriminalnim vodama, biti će novost u odnosu na njegove standardne uloge. Do sada smo ga imali priliku gledati kako glumi nezgrapne, no simpatične likove koje je lako voljeti što ovu ulogu čini neistraženim teritorijem. Nešto slično smo doživjeli i s Bryanom Cranstonom kada je dobio ulogu u popularnoj seriji Breaking Bad, a koji je do tada bio poznat kao šašavi Hal.

Za izradu scenarija je zadužen Noah Hawley (Bones), a prvu epizodu će režirati Adam Bernstein (Breaking Bad, Californication). Čini se da je serija u dobrim rukama te se nadamo da će sve poći po planu. Ako ništa drugo, u slučaju da otkažu snimanje serije nakon prve sezone, barem ćemo dobiti zaokruženu priču s početkom i krajem što je više nego što su brojne druge serije dobile.

Leave a Reply

Your email address will not be published.