Završio KotorFest

Piše: Hrvoje Hučić

Višednevni program drugog Kotar fest-a završio je uz zvukove opernih arija. U trajanju od ukupno šest dana, Kotar teatar je putem Kotar festa Gorskom kotaru ponudio za svakoga ponešto. Svaka dobna skupina mogla je birati sadržaj za sebe i doživjeti prirodnu stranu kulture.

U Delničkom Radničkom domu udruga Diamond classics posjetiteljima predstavila svoj multimedijalni program praćen prekrasnim glasovima Goranke i Marina Tuhtana. U trajanju od preko sat vremena, stanovnici Delnica uživali su u najpoznatijim opernim arijama i glasnim pljeskom nagradili operni par.

Budući da Kotar fest ima za zadatak unaprijediti kulturno-turističku ponudu Gorskog kotara, organizatori su se potrudili ponuditi dovoljno zanimljiv i različit program za sve uzraste. Tako smo ovog tjedna uživali u predstavama, radionicama, koncertima, party-u i sportu.

Nakon otvorenja uz „Pričaj mi o Gorkome“ u izvedbi HNK Varaždina, kazališna družina „Pinklec“ je sa Varaždincima nasmijala publiku interaktivnom predstavom „Snjeguljica mora umrijeti“. Zadatak publike bio je da svojim odabirom između dvije opcije usmjeravaju predstavu te su konačno odlučili da će poštedjeti kraljicu odnosno da Snjeguljica mora umrijeti.

Pinkleci su dan kasnije u Fužinama bajkovito odigrali predstavu „A tko si ti?“ – lutkarsku predstavu koja na zaigran i maštovit način govori o potrazi za vlastitim identiteom.

Jelena Dokleja i Tina Bertović s djecom iz Delnica i Fužina nekoliko dana su vodile kreativne radionice čiji su radovi predstavljeni zadnjeg dana festivala.

„Iznimno smo zadovoljni i ponosni na festival koji je iza nas. Program je duži i kvalitetniji, ideje za sljedeću godinu se već rađaju i sada smo sigurni da je Kotar fest pun pogodak i da je ovakav festival potreban cijeloj regiji.“ – izjavio je Matija Kezele, umjetnički voditelj festivala.

Od ove godine krenuo je i tzv chill out dan, odnosno glazbeno-umjetničko događanje na otvorenom,u delničkom parku Kralja Tomislava. Ideja je da se posjetiteljima festivala omogući opuštanje uz DJ-a i performanse. Tako je u srijedu u parku organiziran party na otvorenom uz nastupe žonglera s vatrom. Okupljeno mnoštvo uživalo je u fascinantnim prizorima praćenim taktovima aktualnih hitova svjetske glazbene scene.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.