Završio je treći Kotar FEST!

Piše: Sven Mikulec

Četiri dana Delnice su bile grad kulture – treći Kotar FEST! iznenadio je i oduševio posjetitelje u Gorskom kotaru.

Mislim da vi ovo malo preozbiljno shvaćate..pa ovo je samo igra!“

kaže Monika Tkalec (Žarko Potočnjak) u predstavi Partija Remija, redatelja Zlatka Svibena, koja je zatvorila ovogodišnji kazališni dio programa trećeg Kotar FEST!-a.

kotor1

U četiri dana, koliko je trajao festival, Delnice su se „igrale“ kazališta, filma, umjetnosti i glazbe. Održano je pet kazališnih predstava, četiri filmske projekcije, mnoštvo umjetničkih radionica i tuluma do jutra.

Festival su obilježile redom poznate kazališne komedije – karta više tražila se za nastup Zijaha Sokolovića, Vilima Matulu i glumačku družinu Histrioni, a posebno osvježenje i oduševljenje bili su mladi glumci sa Umjetničke akademije u Osijeku (Nino Pavleković, Filip i Nikša Eldan) koji su dokazali da narječje nije prepreka za uživanje u predstavi.

Nedjeljna matineja okupila je najmlađe i njihove roditelje na lutkarskoj predstavi „Ronilac bisera“ – poučnoj priči o traženju svog bisera, bilo da je to ljubav, umjetnost ili sigurna luka.

Filmske projekcije, ostvarene zahvaljujući suradnji sa Festivalom mediteranskog filma Split, po prvi puta su produkciju mediteranskih zemalja s mora preselile  u unutrašnjost i ponudile publici festivala vrhunske nagrađivane filmove iz Španjolske i Palestine.

Ovakvu priliku nitko nije želio propustiti – usprkos kišnom vremenu i iščekivanju potvrde lokacije u zadnji tren.

Najveći hit u delničkom Parku kralja Tomislava bile su cirkuske radionice koje su posjetiteljima pokazale kako je hod po žici umjetnost. Prolaznike su ostavljali bez daha obzirom na spretnost koju su pokazali među krošnjama Delničkog parka.

Kotar FEST! probudio je uspavane medvjede i medvjedice Gorskog kotara, ali i doveo u Delnice mnoge posjetitelje željne dobre zabave i kvalitetnih sadržaja na svježem zraku.

Leave a Reply

Your email address will not be published.