Završili 22. Dani hrvatskog filma: Najboljim filmom proglašen ‘Bla’ Martine Meštrović

Piše: Sven Mikulec

Jučer su svečano zatvoreni 22. po redu Dani hrvatskog filma, a najviše razloga za sreću ima Martina Meštrović, čiji je animirani film Bla nagrađen glavnom nagradom festivala, od ove godine nazvanom ‘Surogat’, u čast Vukotićeva oskarovca.

U šest festivalskih dana, publika je imala priliku vidjeti 106 igranih, animiranih, eksperimentalnih, namjenskih i dokumentarnih filmova, kao i glazbenih spotova, a posebnu atrakciju činilo je i prikazivanje naslova s prošlogodišnjeg filmskog festivala u Puli.

Nagradu za najbolju režiju ‘Krsto Papić’ dobio je Igor Mirković za svoju Balavicu, njegov je snimatelj Radoslav Jovanov Gonzo dobio priznanje za najbolji snimateljski rad, a titulom najboljeg glumačkog ostvarenja u protekloj godini polaskana je Maja Posavec za posao odrađen u Kišobranu. Daina Oniunas Pušić dobila je nagradu za najbolji scenarij (Slonovi), za najbolju montažu izabran je Teleport Zovko Tomislava Pavlića, a najbolju je glazbu skladala Tamara Obrovac za Contradu. U kategoriji najboljih debitanata, 22. će Dane po dobrom pamtiti Tomislav Jelinčić (Pun kufer).

Leave a Reply

Your email address will not be published.