Zavirimo iza zavjesa Tima Burtona

Piše: Vanja

Novi Burtonov uradak, The Dark Shadows, može s pravom predstavljati i izazov i brigu gledateljima. Nedavno su paparazzi uhvatili Johnnyja Deppa na setu, s gomilom šminke, ogromnim oćalama i odjećom koju je nosio taj dan za set adaptacije ovog gotičkog serijala prepunog vampira, duhova, raznih vrsta undeadova, paralelnih svemira i kojekakvih vremenskih rupa.

Hitra kontrola štete je učinjena tako što je pušteno par službenih snimaka u kojima, pored neizbježnog Johnnyja Deppa i Helene Bohnam Carter, možemo vidjeti postavu onakvu kakva će odista izgledati na ekranu, uz Michelle Pfeiffer te ostatak ekipe. Nije baš bitno što izgledaju kao nova verzija The Adams Family, bitno je da Burton radi na nečemu što nije… na nečemu što je… na nečemu gdje mu neće Disney određivati količinu tame. Dalje, poznato nam je da je i Depp od samih početaka zagrizao za ovaj projekat (također ljubav iz mladosti…), ali ponekad nije jasno zbog čega se Burton ne može oteti tomu da majku svoje djece obasipa uvrnutim ulogama – no, kad je Helena u pitanju, često je jasno da drugog izbora nema.

Konkretno za ovu fotku, Tim Burton veli kako je ista pokušaj da pokuša vratiti dojam koji je na njega ostavila vrlo određena scena iz originala: “Dobro se sjećam skupne fotografije… za mene, ona je u jednom rezu uhvatila kompletnu uvrnutu vibru Dark Shadows serijala. Imao sam svega par trenutaka u kojima sam uspio pohvatati cijelu postavu te smo odlučili napraviti upravo tu fotografiju, prije samih proba, jer smo na jednom snimku htjeli osjetiti kako će to izgledati.”

Kako će to izgledati? Nadam se, opakije od Alice in Wonderland. On je ipak veliki redatelj.

Leave a Reply

Your email address will not be published.