Zastrašujuća vijest!

Piše: Sven Mikulec

Neispavan ali nekako dobre volje, jutros upalih svoj vjerni laptop (Gregor is his name, pregrijavanje is his game), i već rutiniranim klikovima otvorih najdraže mi portale s vijestima. Onome na što sam naišao nisam se mogao nadati ni u najokrutnijoj noćnoj mori – u pola minute neopisivoga šoka, popraćenog hladnim znojem i nekontroliranim trzajima lijevoga kapka, u nevjerici sam pročitao da postoji mogućnost da M. Night Shyamalan snimi nastavak Posljednjeg Airbendera.

Ovaj filadelfijski redatelj rođen u Indiji nedavno je na Twitteru napisao:

“Trenutačno odlučujem između 3 projekta. Jedan sam već napisao, a druga dva su samo skicirana. U mome se srcu trenutačno odvija bitka.”

Odmah se počelo pričati da se ovaj već napisani scenarij odnosi na nastavak teškog filmskog promašaja koji me uspio razočarati prije dvije godine. Već onda, međutim, Shyamalan je izjavio kako ima gotovu skicu drugoga dijela, kojom je vrlo zadovoljan.

Podsjetimo se, Posljednji Airbender, inače temeljen na poznatoj animiranoj seriji Avatar: The Last Airbender, 2010. godine izmasakriran je od strane velike većine kritičara, koji Shyamalanu nisu imali srca oprostiti nevjerojatno glupe dijaloge, neinteresantan zaplet i upravo komičnu glumu. Ipak, film je na box officeu prošao iznenađujuće pristojno – na uloženih 150 milijuna, utržio je duplo više. Kao što nas je Hollywood već odavno naučio, to je negdje za 100 milijuna dovoljan razlog da se ozbiljno razmišlja o nastavku.

Shyamalanu, u čijim sam filmovima stvarno znao uživati, želim svu sreću u karijeri, uz mnogo, mnogo filmskih projekata koji nisu iz ove franšize.

Leave a Reply

Your email address will not be published.