Započelo snimanje drugog dijela Sin Citya

Piše: Ivan Andrijanić

Početkom 90-ih dogodile su se dvije zanimljive stvari, od kojih je svaka zabljesnula u svom svijetu. Kultni strip autor Frank Miller, inače čovjek koji je dodao novu, mračniju notu Daredevilu i Batmanu, 1991. godine izdao je prvi broj svog remek-djela Sin City, koji je izlazio sve do 2000. godine. Godinu dana kasnije, tada potpuni anonimac, ali vrlo očiti entuzijast Robert Rodriguez snimio je El Mariachi, za mizernih sedam tisuća dolara, radi kojih je bio laboratorijski „štakor“ u obližnjoj bolnici.

Više od desetljeća kasnije, spomenuti dvojac udružio se da bi ekranizirao Millerov strip, koji je (barem osobno gledajući) ispao daleko najkvalitetnije Rodriguezovo djelo. Kišovita, crno-bijela, sumorna noir atmosfera, zanimljivi i živopisni likovi, inventivan vizualni stil, sve je to krasilo definitivno jedan od upečatljivijih filmskih naslova te godine.

Dugo se već priča o nastavku, a napokon su i stigle neke konkretne informacije. Snimanje je započelo ovih dana u Austinu, a Rodriguez i Miller su ponovno u igri kao redatelji. Priča drugog dijela vrtiti će se oko Dwighta, kojeg će ponovno odigrati Clive Owen, te njegovim neprilikama s fatalnom Avom. Dobre vijesti su da se filmu vraćaju i Mickey Rourke, Jessica Alba, Rosario Dawson te Jaime King. U ulozi zanimljive Miho, poznate po svom vještom baratanju katanom, naći će se Jamie Chung, koja zamjenujue Devon Aoki iz prvog dijela. Angelina Jolie se trebala naći u ulozi Ave, ali izgleda da će netko drugi uskočiti u tu ulogu. Kako god, većina stare postave je tu, tako da možemo samo željno iščekivati nastavak da stigne u kina, i s razlogom imati visoka očekivanja.

7 komentara za “Započelo snimanje drugog dijela Sin Citya

 • Jelena Djurdjic says:

  O.K. veselim se, ali jebeni nastavci me i dosta živciraju. no ipak sam potpuni Charlie Brown po to pitanju i sigurno me eto u bioskopu

 • Deckard says:

  Aliens, Terminator 2, Kum 2, Die Hard 2,… 😀 Ima tih iznimaka.

 • Valentino says:

  ovo nije klasičan nastavak, sin city je skup priča, tako da je ostalo još puno priča koje prvi film nije obradio, jedino koliko sam skužio da je frank miller posebno za ovaj film napisao jednu priču koja je zapravo nastavak na onu sa bruce willisom, kak se jessica alba nosi s njegovom smrću i tak to, inače ostale priče mogu zapravo stajat same za sebe.

 • Jelena Djurdjic says:

  nisam se nešto informisala o konstrukciji scenarija, no bilo mi je jasno da priče postoje od ranije, jer ipak o stripu govorimo. sad ne znam kako su selektirane za prvi deo, je li se tad išlo hronološki ili su odabrane najbolje ili šta. drugo, nastavci nekad i nastavci sad, kad sve živo ima nastavak nisu ista stvar i videćemo uostalom

Leave a Reply

Your email address will not be published.