Zack Snyder o ozbiljnom pristupu Supermanu u Man of Steel

Piše: Valentino Bahun-Golub

Jedan od najvećih filmova 2013. će nesumnjivo biti Zack Snyderov reboot Supermana- Man of Steel, ali također jedan od najvećih misterija. Osim jednog postera i kratkog teaser trailera, još uvijek se zna jako malo o Snyderovom pristupu legendarnog super junaka. Utjecaj producenta Christophera Nolana je očigledan još iz prvog trailera (a još više iz snimke prikazane na Comic-Conu), a Snyder je nedavno progovorio kratko o oblikovanju ozbiljne verzije Supermana u Man of Steel.

„To je ozbiljnija verzija Supermana. Mitologiji smo prišli ozbiljno. Kao lika ga shvaćamo ozbiljno. Vjerujem da će se film svidjeti svima. Mislim da ćete vidjeti Supermana kakvoga do sada niste vidjeli. Prišli smo mu kao da nijedan film o njemu nije snimljen. On je tata-kralj. Iskreno, zato sam ga i htio napraviti. Zainteresiran sam za Supermana jer je on otac svih super junaka. On je taj nevjerojatan ambasador super junaka. Što je to u njemu da je pop kultura prigrlila njegovu mitologiju? Ono što smo napravili u filmu ne samo da ispituje to, ali je također i nevjerojatna pustolovna priča. Bila je čast raditi to. Kao fan stripova, Superman je poput Rosette Stone svih super junaka. Htio sam biti siguran da ga film tretira s poštovanjem.“

Snyder je očito svjestan činjenice da reinterpretira ikonu pop kulture, bit će zanimljivo vidjeti kako njegova fascinacija Supermanom izgleda u punom filmu.

Man of Steel izlazi u 2D, 3D i IMAXu 14. Lipnja 2013.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.