Za neuspjeh `Kick-Assa 2´ krivi pirati?

Piše: Iva Bucić

chloe-kickass2

Mada su i fanovi i kritika na drugi dio Kick-Assa imali poprilično mlake reakcije, Chloë Grace Moretz (a.k.a. Hit-Girl) kapitulaciju franšize pripisala je piratstvu.
Kick-Ass 2 prvi je na listi najskidanijih filmova, ali to nam ne znači ništa. Distributerima smo trebali dokazati da možemo zaraditi na trećem nastavku, ali kako s dvojkom stoje stvari, od toga neće biti ništa.“ – otkrila je Moretz Digital Spyju.

Dvojka je na budžet od 28 milijuna dolara zaradila 60 (od čega je dio otpao i na marketing, a dio je ostao kinima), a situaciju je, kao i s prvim dijelom, spasila prodaja Blu-raya i DVD-a. „Filmove snimaš za prave fanove, ali danas svi radije skidaju filmove nego da ih gledaju u kinima“ – rekla je.

Pirati su u zadnje vrijeme dežurni krivci za financijske neuspjehe (The Expendables 3), ali poprilično je očito da, samo zato što povećavaju problem, teško da su njegov glavni uzrok. Kakva god budućnost Kick Assa bila, Moretz je ljubičastu periku zakopala na dno ormara, i kako kaže, zauvijek raskrstila s Hit-Girl.

Osim zbog pirata, ogorčena je i zbog činjenice da filmske super-heroine često podrazumijevaju poprilično eksplicitne scenarije. Nada se da će tu neslavnu tradiciju prekinuti nadolazeći film o Wonder Woman (s vrućim hlačicama, push-upom i dekolteom do pupka, što bi uopće moglo poći po zlu?).

Leave a Reply

Your email address will not be published.