`X-Men: Apocalypse´ će biti idući mutatski film

Piše: Tena Strahinec

Apocalypse

Svi žele biti (kao) Marvel. Otkad su izašli Avengersi Marvel izbacuje superherojske filmove jedan za drugim, a svi ostali pokušavaju uloviti njihov ritam i stvoriti svoj superkulherojski univerzum pa tako The Amazing Spider-Man 2 lagano stvara vojsku negativaca za skupinu „Sinister Six“, Wonder Woman se priključuje Batmanu i Supermanu u još neimenovanom filmu, a iako X-Men: Days of Future Past još nije ni izašao, već je najavljen nastavak X-Men: Apocalypse. Kako se nadmetanje odvija svi ćemo uskoro zaboraviti da smo nekad bili zadovoljni filmovima i sa samo jednim superherojem koji se bori protiv jednog negativca, no novi likovi ne znače automatski korak unatrag, već veći broj superheroja i više zapleta u njihovim pričama.

Zbog toga 20th Century Fox želi da scenarist Simon Kinberg stvori upravo takav svijet za Fox, na što Kinberg kaže: „Imam puno ideja kako napraviti ono o čemu svi trenutno razmišljaju: ‘Biti kao Marvel. Želim izgraditi priče koje spajaju više filmova’.“ Gospon Kinberg ima puno posla – producira animiranu seriju Star Wars: Rebels koja počinje iduće godine, priča se da piše spinoff Star Warsa, producira akcijski triler Chappie s Hugh Jackmanom u glavnoj ulozi, adaptaciju e-knjige The Martian, Pepeljuge i Rust, a uz sve to ima veliku ulogu u budućnosti Foxa. Naime, Kinberg je potpisao trogodišnji ugovor prema kojem će biti zadužen za nadgledanje njihovog Marvelovog univerzuma.

Redatelj nadolazećeg X-Men: Days of Future Past Bryan Singer privukao je veliku pozornost izjavivši na Twitteru da će snimiti još jedne X-Men koji će uključiti jednog od najvećih negativaca iz stripova – Apocalypse. Pravo ime mu je En Sabah Nur, a on je drevni mutant porijeklom iz Egipta i putuje kroz vrijeme. Uz njega će se vjerojatno pojaviti mutant Cable koji bi mogao biti najavljen u Days of Future Past za koji se smatra da će biti najskuplji superherojski film ikad. Uz sve to čeka se odobrenje Deadpoola jer je scenarij Rhetta Reesea i Paula Wernicka završen, a redatelj James Mangold i Hugh Jackman rade na priči Wolverine 3. Sve to skupa nema smisla ako ne povećaju broj filmova godišnje, kako će vjerojatno i biti. Gledat ćemo X-Men: Days of Future Past 23. svibnja 2014., Fantastičnu četvorku 19. lipnja 2015., a X-Men: Apocalypse 27. svibnja 2016.

Leave a Reply

Your email address will not be published.