Wonder Woman napokon na velikom platnu?

Piše: Tena Strahinec

superman_wonder_woman_batman

Nadolazeći film redatelja Zacka Snydera, neslužbenog naslova Batman vs. Superman, i dalje izaziva valove medijske pozornosti bacajući krušne mrvice fanovima i novinarima gladnim novih vijesti u vezi toliko intrigantne radnje i likova koji nam stižu 2015. Najnovija mrvica je glasina da Snyder traži ženski lik za spomenuti film koji mora biti visok i fizički jak, zbog čega se pojavila sumnja da Snyder traži glumicu za ulogu Wonder Woman.

Predsjednik kreativnog razvoja Warner Brosa, Greg Silverman, diplomatski je izjavio: „Nastojimo biti što ozbiljniji i smišljamo plan koji poštuje te likove i ujedno oblikuje njihove priče na najbolji mogući način.“ No, Warner Bros. su opisali WW i kao snažnu ženu koja ima sve preduvjete da njena priča bude zanimljiva te razmišljaju o upoznavanju gledatelja s njenim likom. Iako je pitanje WW u Batman vs. Supermanu vjerojatno već odavno riješeno, malo publiciteta nikome ne škodi. Priča WW, kao lika iz radionice DC Comics, ima poseban mitološki i intrigantni fantasy spin. Pritom mislim na činjenicu da su DCjevi superheroji manje realistični, zbog čega imaju mogućnost osmišljavanja i kreiranja novih, nepoznatih gradova i otoka poput Gothama ili Themyscire te dodavanja detalja u priče njihovih superheroja koje nikad neće (ili ne moraju) biti završene.

Stiglo je vrijeme kad ženski likovi napokon izviru iz plašteva muških superheroja i dobivaju zasluženu pozornost. Dosad je jedino lik Catwoman (Michelle Pfeiffer) donekle uspješno pokazao svoju snagu i samostalnost kao superheroja koji ne mora ovisiti o drugim superherojima da mu „pomognu“ ispuniti 90 ili 120 minuta filma – dovoljno je zanimljiv i sam njen lik. Jennifer Lawrence u Igrama gladi je pokazala da dobra priča sa ženom u glavnoj ulozi može biti jednako jaka kao i muška, a bome i Scarlett Johansson kao Black Widow ima taj potencijal.

Je li bolje upoznati gledatelje s WW u filmu kojeg će pogledati golem broj ljudi pa onda snimiti „samo njen“ film ili ubaciti neki detalj u film koji će zainteresirati gledatelje ili pokušati ju prikazati u zasebnom filmu, bez prethodnog upoznavanja? Vidjet ćemo što je Snyder odlučio.

Jedan komentar za “Wonder Woman napokon na velikom platnu?

Leave a Reply

Your email address will not be published.