Williams je Ol’ Dirty Bastard

Piše: Filip Jakovljević

Zvijezda serije The Wire, Michael K. Williams, dobio je glavnu ulogu u biopicu Dirty White Boy. Film će prikazati život i kraj hip-hopera Ol’ Dirty Bastarda. Za redatelja je izabran Joaquin Baca-Asay, kome je ovo redateljski debi, a prije je radio kao snimatelj na filmovima poput Super Troopersa i We Own the Night. Film će biti snimljen po originalnom scenariju Brenta Hoffa, a biti će ispričan iz perspektive 22-godišnjeg stažista televizijske kuće VH1, Jarreda Weisfelda. Biti će prikazane Weisfeldove avanture s pokojnim pjevačem sve do njegove smrti, uzrokovane predoziranjem, 2004. godine. Atmosfera u filmu bi trebala biti slična onoj iz filmova Risky Business ili 8 Mile.

Za one koji nisu upoznati, Ol’ Dirty Bastard je bio jedan od osnivača hip-hop skupine Wu-Tang Clan, a kasnije je ostvario i solidnu solo karijeru. S vremenom je pokleknuo pred raznim porocima, što je rezultiralo propadanjem njegove karijere, a kasnije ga je koštalo i života.

Za talentiranog Williamsa ova će uloga sigurno biti veliki izazov, te će biti zanimljivo vidjeti kako će se snaći. Williams se trenutno pojavljuje u jednoj od glavnih uloga u seriji Boardwalk Empire, a nedavno se pojavio i kao gost u Communityju. Ove godine ćemo ga također gledati u Tarantinovom Django Unchained.

Leave a Reply

Your email address will not be published.