Will Smith, tko te ****…

Piše: Sven Mikulec

Sjećate se uspješnog SF spektakla iz 1996. godine, u kojem Will Smith i Jeff Goldblum rezignirano podijele svoju posljednju cigaru u samom srcu glavnog broda izvanzemaljske flote pristigle na Zemlju izbrisati ljudsku rasu? Ili one scene kad pijani propalica Randy Quaid, pred očima svoje djece i čitavoga svijeta, svojim avionom uništi i posljednju nadu aliena, uz onaj simpatični uzvik “I’m baaaaack”?

Kako se čini, toga se sjeća i velebni studio Fox, koji već više od dvije godine priprema teren za ni više ni manje nego dva nastavka. Jedan klempavi problem koji se ispriječio na putu do realizacije ove ideje jest upravo glavni glumac originala. Will Smith, izgleda, nije toliko sentimentalan.

Preko njegovih vrlo visokih 50 milijuna dolara koliko traži za proslavu još dva Dana nezavisnosti, studio bi možda nekako i mogao prijeći, ali neskromni Princ iz Bel Aira nije se zaustavio samo na tome – osim što zahtijeva strogu kontrolu nad scenarijem, Smith navodno traži i uloge za svoju suprugu i kćer, Jadi i Willow (koja je, usput, pljunuti Will!), čini se, ponestalo je džeparca za šoping.

Najnoviji izvještaji govore kako će studio imati spremne scenarije do prosinca ove godine, a kako pregovori s klanom Smithovih nisu nešto posebno napredovali, očito postoji sasvim pristojna šansa da nastavci Dana nezavisnosti budu bez glavne zvijezde koja bi mnogima bila sama po sebi solidna garancija da dvojka i trojka ipak neće biti potpuno smeće. Ionako nisam siguran je li pametno štancati nastavke, a to pogotovo postaje upitno ako ne misle vratiti likove zbog kojih je jedinica i bila simpatična. Odustanite!

Leave a Reply

Your email address will not be published.