Weinstein studio planira `Good Will Hunting´ seriju i nastavak `Roundersa´

Piše: tonymelo

good-will-hunting-tv-show

Devedesetih godina prošlog stoljeća, suradnja filmskih studija The Weinstein Company i Miramax urodila je brojnim filmskim hitovima koji su u to vrijeme harali Oscarima i brojili zaradu pomoću deveteroznamenkastih cifri. Kompanije su se prije nekoliko godina razišle, da bi jučer uspješno postigle dogovor koji će The Weinstein Company omogućiti pristup, kako je to Harvey rekao, “kraljevstvu punom zlata“. Pri tome je mislio na dobivanje vlasničkih prava za snimanje nastavaka ili serija vezanih uz filmove poput Good Will Hunting i Shakespeare in Love.

Deadline izvještava da je prvi projekt koji bi mogao biti realiziran, nastavak kockarske drame Rounders iz 1998. godine, u kojem su glumili Edward Norton i Matt Damon. Original je dobio kvalitetnu ocjenu od strane kritike, ali je razočarao na kino blagajnama. Mnogo se toga promijenilo u zadnjih petnaestak godina, pogotovo ako se zna da danas imena Damon/Norton nose mnogo veću težinu, garantirajući uspjeh samo svojim pojavljivanjem u filmu. Pretpostavlja se da je to glavni razlog zašto Harvey Weinstein tvrdi da će nastavak Roundersa biti snimljen vrlo skoro. Poznato je da scenaristi originalnog filma već u planu imaju ideju za nastavak, određenu predivnu francusku glumicu i glavnog negativca za kojeg žele da ga portretira Robert De Niro.

Harvy tvrdi da je već razgovarao s Damonom o Rounders 2 filmu, što također može značiti i da ćemo uskoro na malim ekranima vidjeti Good Will Hunting seriju. Od drugih projekata koji se spominju, vrijedi izdvojiti mogućnost snimanja nastavka Oscarom nagrađenog filma Shakespeare in Love i TV serije Flirting with Disaster, koja bi se bazirala na filmu iz 1996. godine. Od novijih projekata, nevezanih uz prijašnju suradnju, spominje se komedija The Alibi napisana od strane Stephena Colberta, kao i adaptacija tajnovitog romana Liz Jensen, The Ninth Life of Louis Drax.

U međuvremenu, Weinsteinsi nastavljaju produkciju TV serije Scream, te planiraju snimiti Sin City seriju u slučaju da nastavak Sin City: A Dame to Kill For prođe dobro na kino blagajnama.

Jedan komentar za “Weinstein studio planira `Good Will Hunting´ seriju i nastavak `Roundersa´

Leave a Reply

Your email address will not be published.