Warner Bros. stavlja Gibsona na čekanje

Piše: Jelena Djurdjic

Do prije par godina teško zamisliva situacija, a sada je skoro pa iznenađenje kad je neka, bilo koja, vijest u vezi Mela Gibsona pozitivna po njega.

Najnovije vijesti, u ovim godinama recesije i kresanja budžeta i nisu tako iznenađujuće. Naime, Gibson je odlučio obraditi još jednu vjerski i geopolitički škakljivu temu – priču o židovskom ratniku Judahu Maccabeeju. Kao scenarista, iz teško razumljivih razloga, sam Gibson bira Joea Eszterhasa (Basic Instinct daleko najozbiljnija referenca). Navodno je Joe krajem drugog mjeseca studiju isporučio scenarij, a oni su ga odbacili, uz pojašnjenje da mu ‘nedostaje osjećajnosti i osjećaja trijumfa’. Da li je sve ovo paravan, jer malo ko je oduševljen idejom da se Gibson bavi (za neke) najvećim židovskim junakom, ili je scenarij jednostavno bio loš (vjerojatno i jest, ali kad je to zaista bila prepreka Warneru?) ostaje da se vidi, kada, i ako, Gibson pronađe novom pisca.

Redatelj osporavanih filmova poput Apocalypta i Passion of the Christ, za sada ne govori hoće li odustati od ovog projekta, ali je zato najavio da zajedno sa Randallom Wallaceom (Braveheart) radi na scenariju filma o Vikinzima (onaj film što se pisalo hoće DiCaprio-neće DiCaprio). Za to, a ’to’ je jednako ponovna suradnja redatelja i scenarista Bravehearta, sam sigurna da će se, koliko god scenarij bio glup, naći netko da pljune keš.

Leave a Reply

Your email address will not be published.