Warner Bros. planira ekranizirati `Dragonriders of Pern´

Piše: tonymelo

the-dragonriders-of-pern

Kada bi se FAK povodio za ostalim domaćim portalima, naslov vijesti glasio bi “Orlando Bloom prebio Justina Biebera”, imali bi nekoliko tisuća klikova i svi bi bili sretni. Nažalost, urednici još uvijek imaju nešto dostojanstva i zdrave pameti, pa ćemo takve vijesti ostaviti drugim portalima, a mi ćemo se posvetiti filmskoj adaptaciji romana “Dragonriders of Pern”.

Serija knjiga koja se sastoji od dvadeset i dva romana i nekoliko kratkih priča iz pera Anne McCaffrey, prve žene koja je za svoj rad osvojila Hugo i Nebula nagrade, i njezinog sina Todda McCaffreya, zapela je za oko studiju Warner Bros.. Planiraju snimiti film, a ako on bude uspješan, pokušat će kreirati cijelu franšizu. Na filmu će raditi Drew Crevello koji je radio na X-Men franšizi i producentica Julia Spiro (Now You See Me).

Ukoliko niste čitali knjige, Dragonriders romani su mješavina znanstvene fantastike i fantazije, a njihova radnja se odvija u predindustrijskom svijetu u kojemu se Dragonridersi – ratnici koji uspostave telepatsku vezu s zmajevima – bore protiv opasne zračne spore koja uništava Pernski okoliš. Knjige obuhvaćaju razdoblje od 2500 godina, tako da kreatorima ne bi trebalo pomanjkati materije za adaptiranje. Držimo fige da sve pođe po planu i napokon dobijemo jednu kvalitetnu novu franšizu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.