’Warcraft’ film primio Travisa Fimmela

Piše: Tena Strahinec

vikings_fimmel

O filmu prema popularnom serijalu Warcraft mnogo se priča i sve nas zanima kako će izgledati. Glumci Colin Farrell (koji je fifty:fifty siguran) i Paula Patton (u naprednim pregovorima) trebali bi se pojaviti u glavnim ulogama u ovoj adaptaciji redatelja Duncana Jonesa (Izvorni kod, Mjesec).

Za ostale uloge razmatraju se Paul Dano (Prisoners), Anton Yelchin (Star Trek) i Anson Mount (Hell on Wheels). Jedna od četiri glavne uloge od sada je rezervirana za Travisa Fimmela, glumca povijesne serije Vikings. Na Warcraftu se radi još od 2006. godine, no čini se da je cjelokupni casting na samom kraju jer je početak snimanja u planu za siječanj. Radnja filma kreće od samog početka i temelji se na RTS igrici iz 1994. godine, Orcs & Humans i njenom nastavku iz ’95. – Tides of Darkness.

Za scenarij je zadužen Charles Leavitt koji je napisao scenarij za Krvavi dijamant (izv. Blood Diamond). Uloge se zasad samo nagađaju pa se tako raspravlja o pojavi čarobnjaka Khadgara, mentora Medivha i ratnika Anduina Lothara za kojeg se pretpostavlja da će biti glavni lik kojeg bi mogao glumiti upravo Fimmel. S obzirom da snimanje počinje u siječnju, uskoro ćemo biti obaviješteni o svemu.

Iz ovog žanra koji, čini se, postaje sve zastupljeniji gledali smo nekoliko adaptacija igrica, a neke od njih su Prince of Persia, Resident Evil, Max Payne, Tomb Raider, Mortal Kombat, Silent Hill, DOA, Hitman. Hoće li Warcraft pasti u kategoriju uspješnijih adaptacija ili totalnog razočarenja vidjet ćemo 18. prosinca 2015. kad stiže u kina diljem svijeta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.