Vraća se ‘Zona sumraka’

Piše: Tena Strahinec

Već dvije godine traju pregovori oko nove filmske verzije Zone sumraka (izv. The Twilight Zone), a sad je iskočila i priča oko njenog jučer najavljenog redatelja – Josepha Kosinskog. Originalna serija iz ’50-ih snimljena je u znanstveno-fantastičnom štihu s elementima horora. Što se tiče redatelja, Kosinski je nedavno režirao SF Zaborav (izv. Oblivion) s postapokaliptično sveprisutnim Tomom Cruiseom u glavnoj ulozi tako da bi se lijepo uklopio u cijelu redateljsku priču nakon što je redatelj Matt Reeves (Cloverfield) odlučio zamijeniti ovaj projekt nadolazećom Zorom planeta majmuna (izv. Dawn of the Planet of the Apes).

S obzirom da Kosinski istovremeno radi na nekoliko filmskih projekata, imalo bi smisla da se usredotoči samo na dio Zone sumraka. Iako detalji oko same priče nisu poznati, sigurno je da će dosadašnji prijedlozi za scenarij biti kompletno izbačeni pa nam stiže friški scenarij. Uz film su vezana imena poput Jennifer Davisson Killoran i Leonarda DiCaprija, čija je to najdraža TV serija pa automatski dobivamo osmijeh na lice, no cijeli projekt je trenutno još u dogovorima.

Pravo je pitanje hoće li se snimiti novi film ili je Zoni mjesto na televiziji. Kako stvari stoje, ako Zona ipak stigne na TV, njen producent će biti Bryan Singer (Dr. House). To će biti već treći put da se serija oživljava i pitanje je koliko dugo će se održati.

Leave a Reply

Your email address will not be published.