Vraća li nam se trio?

Piše: Filip Jakovljević

A long time ago in a galaxy far, far away… živjeli su Luke, njegova sestra Leia i njen dečko Han. Onda je puno godina kasnije George Lucas napravio tri prequela njihovim avanturama, a nakon toga je to sve otkupio Disney i odlučio napraviti nove nastavke. I fanovi su se primili za glave u nevjerici, ali novac je novac i svi znamo da koliko god mi bili protiv ikakvih nastavaka originalnoj trilogiji Star Warsa, svejedno ćemo ih ići pogledati, jer to je jače od nas.

Ali ako već gledamo nastavke Star Warsa 20-30 godina nakon originala želimo vidjeti bar neka poznata lica, iako smo svjesni stravične činjenice da bi se u glavnim ulogama mogla naći nova lica Hollywooda poput Zaca Effrona (nakon davanje uloge Haydenu Christensenu, mislim da trebamo biti spremni na sve). Time dolazimo do prave vijesti. Nije potvrđeno, ali bar daje novu nadu (see what I did there?).

Naime Harrison Ford je navodno vrlo zainteresiran za repriziranje uloge Han Sola u novom filmu (ili filmovima), iako je za vrijeme snimanja originala konstantno molio Lucasa da ubije njegov lik jer nije dovoljno zanimljiv (bio je mlad, nije znao što priča), ali ga je redatelj uporno odbijao zbog popularnosti lika i zarade od njegovih akcijskih figurica. Situacija je zapravo i bolja od toga jer su za repriziranje svojih uloga navodno zainteresirani i Mark Hamill i Carrie Fisher. Mislim da bi najvećim fanovima i cameo nastupi bili dovoljni, ali vjerojatno bi bili zadovoljniji što većom minutažom legenarnih likova. Još neka nam samo vrate Yodu iz mrtvih i možda zaboravimo da se cijela stvar događa zbog zarade, a ne zbog fanova.

Jedan komentar za “Vraća li nam se trio?

  • Vedrana Vlainić says:

    bar Star Wars ima u ponudi hrpe romana koji su nastali kao prequeli, sequeli ili pak popunjavanje praznina između događaja obrađenih u filmovima, da imaju dovoljno materijala za snimanje hrpe novih filmova s novim junacima bez upropaštavanja dobro poznatih, popularnih likova koje svi volimo ovakve kakvi jesu.
    nego, Nolan postigao uspjeh s Batmanom i sad bi svi odjedamput reinventirali nešto. dajte, ostavite mi SW na miru, barem da mi nešto iz djetinjstva ostane u sjećanju neoskrvnuto…

    Han Solo mi je bio i ostao najdraži lik i jedini način na koji ću ga prihvatiti u mogućim novotarijama jest ako stari, cinični Harrison bude deda Han koji uz čašu viskija pored kamina priča unucima o Millenium Falconu, najjačoj svemirskoj pili ikad, podjebava Lukea i rikava na interne fore s Chewiem koje nitko sem njih dvojice ne kuži.

Leave a Reply

Your email address will not be published.