‘Vis-À-Vis’ i ‘Majstori’ u domaćim kinima

Piše: Luka Šimunović

7

Ljubitelji hrvatskog filma, a i svi ostali, od ovog će tjedna moći pogledati dva nova hrvatska filma koja u kina dolaze u četvrtak, 13. ožujka. Riječ je o komediji Majstori Dalibora Matanića i Marasevićevom “meta-filmu” Vis-À-Vis.

U novoj Matanićevoj komediji Majstori glavne uloge tumače Areta Ćurković, Nikša Butijer, Goran Bogdan i Bojan Navojec, a radnja filma odvija se oko ljubavnog četverokuta. Keka (Areta Ćurković) domaćica je čiji je brak s Bajom (Nikša Butijer) u krizi, a situaciju dodatno pogoršava Ilija (Goran Bogdan), lokalni handyman. Četverokut se zatvara kada Keka odluči pobjeći od svega u mjesto u kojem je bila na bračnom putovanju s Bajom, gdje u cijelu priču ulazi i galeb Lujo (Bojan Navojec). Majstori su ove godine otvorili i 60. Festival igranog filma u Puli, a je li riječ o hrvatskoj inačici Svi su ludi za Mary provjerite u Cinestaru i Cineplexxu od četvrtka.

Vis-À-Vis drugi je dugometražni film Nevija Marasovića, a riječ je o svojevrsnom “meta-filmu”, odnosno, filmu o filmu. Glavne uloge tumače Janko Popović Volarić i Rakan Rushaidat, a radnja filma odvija se na otoku Visu, gdje redatelj surađuje s poznatim glumcem na novom filmu. Kako izolacija i život zimi na otoku mogu biti frustrirajući te samim time utjecati i na radnju filma koji ih je tamo doveo, pogledajte u Kinu Europa od sutra. Film je prikazan prošle godine u Puli, osvojio je i posebno priznanje žirija na 11. ZFF-u, a filmski portal Cineuropa uvrstio ga je među pet najboljih europskih filmova prošle godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.