Vince Vaughn u pregovorima za `True Detective´

Piše: Tena Strahinec

Apple Store Soho Presents Meet The Actor: Vince Vaughn

Dramska kriminalistička serija True Detective u drugoj će sezoni možda ugostiti Vincea Vaughna. O nekim detaljima vezanih uz glumce i radnju pisali smo nedavno pa smo tako spomenuli i da će dvije od četiri glavne uloge vjerojatno glumiti Colin Farrell i Taylor Kitsch, ali još ništa nije potvrđeno.

Iako je dobrom dijelu gledatelja prva asocijacija na ime Vince Vaughn – priljepak Owen Wilson i njegov nos, Vaughn je dosad glumio ozbiljnije uloge u filmovima poput Return to Paradise, The Cell, The Lost World: Jurassic Park, Clay Pigeons i remakea Psycha. Slična stvar dogodila se i s Matthewom McCounagheyjem koji je dobar dio svojih dvijetisućitih proveo na Aureliji u potrazi za blagom s Kate Hudson (Nije zlato sve što sja, Kako izgubiti frajera u 10 dana), bježao od duhova svojih bivših cura (Sve moje bivše) i spašavanjem Jennifer Lopez kad joj štikla zapne u šahtu (Vjenčanje iz vedra neba) pa se tako nekako i zapečatio u očima gledatelja.

Odmah nakon objave da je Vaughn u pregovorima za TD, pojavila se glasina da se Elizabeth Moss i Michelle Forbes razmatraju za druge uloge. Tako je Vaughn u pregovorima za glavnu ulogu, Farrell za ulogu starijeg muškarca, a Kitsch za mladog momka.

td2-moss-forbes

Iako glumci još nisu službeno dio druge sezone, izronili su potencijalni spojevi glumaca s karakterima koje bi mogli glumiti:

  • Vince Vaughn: „Frank Semyon, bivši lopov – sad poslovni čovjek koji radi s lokalnim gradonačelnikom i njegovom ekipom na konstrukciji sistema javnog prijevoza koji bi povezao sjevernu i južnu Californiju brzim vlakom.
  • Elizabeth Moss: „Ani Bezzerides, opaki šerif Monterreya čija ju je problematična prošlost odvela u probleme s kockanjem i alkoholom. Njeni kolege su šerif James O’Neil i njegova zamjenica Marla Simenon, a čini se da se Ani sviđa svom partneru Elvisu Ilinci. Ani ima oca koji nije bio dio njenog djetinjstva, kao i mlađu sestru koja voli pokazivati svoje tijelo. U isto vrijeme istražuje i nestanak sestre bivšeg razrednog kolege.“
  • Colin Farrell: „Ray Velcoro, muškarac oštećen u svom privatnom i profesionalnom životu. Ovisnik je o kokainu i ima napade bijesa, radi za Franka te se s bivšom ženom bori za skrbništvo nad svojim sinom Chadom.“
  • Taylor Kitsch: „Paul Woodrugh, zgodan 28-godišnji ratni veteran koji je vidio puno nasilja. Član je kalifornijske prometne patrole koji je suspendiran zbog seksualnog iskorištavanja prelijepe mlade žene koju je zaustavio. Njegov nadređeni je zapovjednik Floyd Heschmeyer. Sa svojom latino djevojkom prekine kad počne raditi na slučaju Caspar.“
  • Michelle Forbes: „Mogla bi glumiti Farrellovu bivšu ženu ili Vaughnovu šarmantnu, ali ćudljivu ženu.“

Objavljena je i detaljnija radnja druge sezone: „Druga sezona True Detectivea pratit će smrt Bena Caspara, pokvarenog gradonačelnika fiktivnog kalifornijskog grada koji je ubijen zbog potencijalno velikog dogovora oko javnog prijevoza koji bi zauvijek promijenio mrežu autoputa u Californiji. Tri gradska službenika iz različitih gradova i zakonodavnih područja moraju pronaći ubojicu. Uskoro otkrivaju da je njihova istraga šira i mračnija nego što su mislili. Casparovo 52-godišnje tijelo je pronađeno na osamljenom dijelu autoceste blizu Big Sura – oči spaljene, genitalije odrezane, a na prsima urezani sotonski simboli. Otkriva se da je imao fetiš na grubi seks i da se vjerojatno bavio okultizmom.“

HBO je navodno pitao Andrewa Dominika za redateljsko mjesto u drugoj sezoni, no s obzirom na to da je trenutno zaposlen na filmu Blonde moguće je da neće imati previše vremena za još jedan projekt. Puno informacija i novih lica. Što kažete?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.