Video: Zašto je panel ‘Igre prijestolja’ bio najglasniji na Comic-Conu

Piše: tonymelo

Zadnjih par dana, kada otvorite neku stranicu vezanu uz filmove jedina riječ koja iskače kao Jadranka iz paštete je Comic-Con. S obzirom da mi pratimo sve najnovije svjetske trendove, odlučili smo pratiti i ovaj. Zato – Comic-Con!

Nakon završetka The Walking Dead panela, uslijedio je onaj posvećen Game Of Thrones-u. S obzirom na to kakve je traume na gledatelje, a prije toga na čitatelje ostavilo Krvavo vjenčanje, novinari i fanovi su željno očekivali ovaj trenutak kako bi saznali što glumci, pisci i producenti imaju za reći o pokolju. Na panelu su sudjelovali George R. R. Martin, izvršni producenti serije David Benioff i D. B. Weiss, Emilia Clarke, Peter Dinklage, Kit Harington, Rose Leslie, Michelle Fairley, Richard Madden, John Bradley i mnogi drugi.

U slučaju da niste još pogledali seriju ili pročitali knjigu sad je vrijeme da prestanete čitati jer slijede SPOILERI!

Panel je započeo s montažom nazvanom „Hard to Say Goodbye to Yesterday“ koja je u sebi sadržavala sve scene u kojima glavni likovi umiru. Nakon što su glumci izašli na scenu nastao je totalni kaos. Ovo je bio jedan od najglasnijih panela ikada održanih, jer su fanovi navijali za različite likove kako su glumci izlazili na pozornicu. Nakon što je moderator optužio Martina da je bezdušan čovjek, ovaj mu je odgovorio da u knjizi ima puno likova pa i ako ubije par, ostane ih još dosta. Zatim je nadodao da nije samo on kriv jer su David i Dan ubili puno likova koji su još uvijek živi u knjigama.

Na pitanje o smrti, Richard Madden (Robb) je odgovorio da mu nedostaje snimanje i da mu je žao što je napustio seriju. Na isto to pitanje, Michelle Fairley (Catelyn) je odgovorila da je čitala knjige i da je potpisala ugovor na točno određeno vrijeme te je znala što će se dogoditi.

Saznali smo i to da su brutalne scene Haringtonu (Jon) najzabavnije za snimanje, da Dinklage odbija čitati knjige kako ne bi znao što će se dogoditi i da je Jon zaslužio oproštaj koji je dobio od Ygritte.

Spomenute su i nominacije za Emmyja. Peter Dinklage je opet nominiran, a ovaj put uz njega su nominaciju zaradili i Emilia Clark te Benioff i Weiss za epizodu „Red Wedding“. Panel je nakratko bio prekinut kada se Jason Momoa popeo na pozornicu i poljubio Emiliju na što je ona odgovorila „My sun and stars!“. Kao što možete zamisliti, publika je još jednom podivljala.

Najviše vremena se govorilo o Krvavome vjenčanju i tome kako su uspjeli scenu pokolja držati u tajnosti. Pričalo se i o Samu kao liku te je Jon otkrio da je uvijek smatrao da je Sam pravi heroj u cijeloj toj priči. Vrijeme se posvetilo i ljubavnoj romansi između Jona i Ygritte te odnosu između Tyriona i Tywina. Dinklage je otkrio da nakon svake scene koju njih dvojca snime, Charles ga potapša po ramenu kako bi se uvjerio da su odnosi među njima u redu i da mu Dinklage ništa ne zamjera.

Na pitanje kakve su bile reakcije fanova nakon što je emitirana omražena epizoda, Martin je rekao da se jednostavno zabarikadirao u Santa Feu i nekako preživio oluju burnih reakcija.

Zatim je prikazana izbačena scena u kojoj Pycelle spletkareći pokušava vratiti svoje mjesto u malome vijeću. Na samome kraju Martin je odgovorio na pitanje o tome razmišlja li o nekome prequelu u kojemu bi glavnu ulogu imao Ned Stark. Kazao je da prvo mora završiti Pjesmu leda i vatre i to ubrzo jer ga serija sustiže. Priznao je da razmišlja o tome da napiše neku novu priču koja bi se odvijala u Westerosu, ali da to najvjerojatnije neće biti prequel nego bi želio pisao o Ludome kralju i njegovih devet konkubina. I tako je završio jedan od najočekivanijih panela na ovome Comic-Conu. Snimku pogledajte ovdje:

Leave a Reply

Your email address will not be published.