Video: Fincher i Rooney Mara u novoj reklami za Calvina Kleina

Piše: Ana Kundid

Dok još uvijek nagađamo koji će biti sljedeći naslov pod režiserskom palicom Davida Finchera, iznenadio nas je jedan njegov netipičan projekt. Rooney Mara, junakinja filma The Girl with the Dragon Tattoo , ponovno se našla u centru Fincherove pozornosti u video kampanji za parfem Downtown s potpisom Calvina Kleina, koja je upravo puštena u javnost.

U svega 90 sekundi reklame, Fincher je izvrsno ovjekovječio Maru kao djevojku koja sanja o slavi, blještavilu i glamuru. U nejasnim crno-bijelim kadrovima Mara neodoljivo podsjeća na Audrey Hepburn, a njene crne šiške su jedino što još uvijek možemo povezati s nemilosrdnom protagonisticom ranijespomenutog filma, Lisbeth Salander.

Oni koji vjeruju da je ovom suradnjom najavljeno snimanje i 2. dijela bestsellera Stiega Larsona, mogli bi se jako razočarati. Film, navodno, još uvijek nije ispunio financijska očekivanja, a s obzirom da je od prvog prikazivanja prošlo već oko godinu dana, bojimo se da će na tome i ostati. Svakako, ako će ovaj filmski dvojac nastaviti surađivati makar i izvan dugometražnih okvira, mi se nećemo previše buniti.

Podsjetimo, Davida Finchera očekujemo u snimanju najavljenog filma 20,000 Leagues Under the Sea, a redatelj također razmatra mogućnost ekranizacije još jednog vrlo uspješnog i izrazito mračnog romana pod nazivom Gone Girl, autorice Gyllian Flynn.
Pogledajte video:

Leave a Reply

Your email address will not be published.