‘Veronica Mars’ još jedan korak bliže filmskoj realizaciji

Piše: Vedrana Vlainić

Kada je u ožujku ove godine na Kickstarteru (platformi za prikupljanje sredstava za financiranje kreativnih projekata) pokrenuta kampanja naslova The Veronica Mars Move Project, vjerojatno nitko nije slutio da će u svega mjesec dana prikupiti potrebnu svotu i postati Kickstarterov najuspješniji projekt, dokazujući da je ova simpatična serija, tako naprasno prekinuta nakon tri sezone, stekla poprilično velik broj fanova. Na primjeru kultnog Twin Peaksa možemo zaključiti da, ako već nekoj seriji prijeti ukidanje zbog pada gledanosti, najbolje je to učiniti s opakim cliffhangerom u zadnjoj epizodi, koji će fanove baciti očaj zato što nisu dobili konkretan kraj. Zato niti ne čudi ovakav odaziv na inicijativu tvorca serije Roba Thomasa i glumice Kristen Bell, koja je utjelovila naslovnu junakinju.

Za one koji ne znaju, Veronica Mars prvi je put počela s emitiranjem 2004. godine, a naslovna junakinja kći je bivšeg policajca, sada privatnog detektiva, koja u slobodno vrijeme rješava kojekakve sitne srednjoškolske misterije, istovremeno se noseći s tipičnim tinejđerskim problemima poput dečkiju, neprihvaćanja „popularne“ ekipe i škole općenito, a progoni je sjećanje na nerazjašnjeno ubojstvo najbolje prijateljice. Serija je gledatelje privukla nešto mračnijom atmosferom od ostatka američkih teen uradaka i dopadljivom glavnom junakinjom, koja nije neka emo cmizdravica i samoprozvana moralna vertikala koju, eto, nitko jadnu ne voli, već frajerica oštra jezika kojoj nije problem malo uprljati ruke kako bi se suprotstavila onima koji je maltretiraju.

Već je potvrđeno da ćemo u dugoočekivanom filmu gledati sve glavne likove, bez kojih je nemoguće zamisliti priču o Veroniki Mars: Kristen Bell kao Veroniku, Jasona Dohringa kao njezinog on/off dečka Logana Echollsa, Percyja Daggsa kao Veronikinog najboljeg prijatelja Wallacea Fennela te Enrica Colantonija kao Veronikinog oca Keitha. Reprizirati svoje uloge pristali su i Max Greenfield i Chris Lowell, a prema najnovijim vijestima, potvrđeno je da se vraćaju i Sam Huntington kao Loganov prijatelj Luke i Amanda Noret kao glavna kučka Madison Sinclair.

Početak snimanja planiran je za kraj ove godine, a ja se definitivno računam među one fanove koji jedva čekaju da se ovaj projekt napokon realizira.

Leave a Reply

Your email address will not be published.