Veliki povratak JCVD-a

Piše: Sven Mikulec

2

Iako je u posljednjih pet godina snimio 13 filmova (od čega samo prošle godine čak šest!), Jean-Claude van Damme već je dugo vremena pomalo u nekakvoj sjeni, zaboravljen od prosječnih filmoljubaca koji na zidovima nemaju postere Kickboxera ili Legionara. Istina, bili su tu Expendablesi, tu je i navodno odlična priča o njemu samome pod naslovom JCVD, ali daleko je ovaj simpatični patuljasti Action Man od nekadašnjeg statusa i popularnosti.

Međutim, nakon što se neočekivano vratio na naslovnice viralnom reklamom za Volvo, čini se da su svjetla reflektora ponovno okrenuta prema 53-godišnjoj legendi akcijskih i borilačkih filmova. Početkom iduće godine tako ćemo imati priliku vidjeti dva nova majstorova filma, za koja su nedavno stigli i traileri.

U komediji Welcome to the Jungle, van Damme utjelovljuje bivšeg marinca koji dobiva zadatak gradska uredska piskarala odvesti na team-building na nekakav pusti otok, gdje priča poprima obrise Goldmanova Gospodara muha. Nakon smrti pilota, ekipa nema načina pobjeći iz zabiti, i dopušta životinjama u sebi, dosad držanima na lancu, da preuzmu kontrolu. Uz van Dammea, u filmu će nastupiti i Adam Brody (The O.C.).

Drugi film, Enemies Closer, vuče na dobru staru B akciju. Van Dammea ćemo moći gledati kao manijakalnog narko bossa, a sudeći po traileru, ova ga je uloga iznimno zabavila. Dva bivša marinca (Tom Everett Scott i Orlando Jones) morat će privremeno zakopati ratnu sjekiru i udružiti snage u borbi protiv narko kartela, a glavni negativac smiješnog naglaska i još smješnije frizure jedva čeka da ih napuni olovom.

Možemo li se potajno nadati velikom povratku junaka našeg djetinjstva?

4 komentara za “Veliki povratak JCVD-a

 • Deckard says:

  Enemies Closer je već dostupan 😀 I uopće nije loš film.

 • Dragonrage says:

  Baš sam ja na Facebooku spomenuo kako Enemies Closer nije loš…B film brzog ritma, ali zabavan, ponajprije zbog Van Dammeove otkačene izvedbe (malo vuče na Jokera). Jedino je šteta što je Peter Hayams opet inzistirao na prirodnom osvjetljenjem (kao i u većini svojih filmova) pa je film ispao na momente premračan. Al dobro, tak je kak je.
  Najviše bode u oči gluma statista u prvih 10 min. (par u orvoj sceni filma i ponajviše lik koji ispija pivo na svom brodiću…WTF was that haha!!). Izuzev toga, JCVD fanovi i action fanovi bi svakako mogli uživati u ovome…

 • Deckard says:

  Ja moram priznati da su JVCD i Orlando Jones ukrali cijeli film. Prvi jer mu leži ta Jocker/otkačeni negativac uloga (umrli smo od smijeha kad se pojavio u onim širokim hlačama) a drugi me baš šokirao kako mu dobro leži akcijska uloga (uvijek sam ga gledao u nekim komedijama) dok mi je glavni pozitivac nekako slab (Dudley Do Rright) i onaj twist s curkom je malo providan (da malo), no fajtovi i ova dva – jako dobro. Pravi pošteni B film i lijepo je vidjeti da je Hyams opet malo u formi.

 • Dragonrage says:

  Yup..slažem se i u vezi Tom Everett Scotta…malo je onako, preblag za akcijskog junaka, ali OK, nije da mi je toliko baš smetao. Tu je šta je…ali netko drugi bi bio bolji…npr. Cuba Gooding Jr. možda…on je u tim B vodama ionako…
  Predvidljivost mi nije smetala, nit ne očekujem neš extra od ovakvog filma…

Leave a Reply

Your email address will not be published.