Veliki povratak Franca Nera u – novom ‘Djangu’?!

Piše: Sven Mikulec

1

1966. godine Franco Nero odigrao je glavnu ulogu u vesternu Django. 1987. godine stigao je i manje uspješni nastavak pod naslovom Django Strikes Again, a sada, 26 godina kasnije, snimit će se i treći dio serijala. 72-godišnji Franco Nero trebao bi biti glavna zvijezda filma Django Lives, koji će starog revolveraša smjestiti u – Hollywood.

Film bi trebao režirati Joe D’Augustine, montažer s četiri Tarantinova filma, a za scenarij su odgovorni Eric Zaldivar i Mike Malloy. Priča će Djanga smjestiti u 1915. godinu, u kojoj radi kao savjetnik na snimanju nijemih vesterna. Problemi nastaju kad se Django zakači s nekakvim reketarima.

Dok još uvijek traje potraga za glavnim negativcem i glavnom ženskom ulogom, poznato je da će se Neru pridružiti Noah Segan (Looper) i Mark Boone Junior (Sons of Anarchy), dok će direktor fotografije biti Robert Yeoman (Moonrise Kingdom).

Priča ustvari zvuči prilično zanimljivo – ostaje nam vidjeti je li svijetu dosta Djanga za skorije vrijeme. Povratak Nera, koji je u Tarantinovu Djangu imao sitnu ulogu, svakako veseli.

4 komentara za “Veliki povratak Franca Nera u – novom ‘Djangu’?!

 • Aksel says:

  Film iz 1966. zvao se Django

 • Sven Mikulec says:

  Lapsus. Hvala na ispravci.

 • Danijel says:

  Sadržaj je malo povijesno potkovan – to je ustvari priča Wyatta Earpa koji se pod stare dane bavio filmskim savjetovanjem i pomalo radom za policiju. Zvuči zanimljivo u svakom slučaju.

 • jure says:

  Django je odličan film. Svakako zaslužuje Oskara ove godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.