Večeras veliko otvaranje Animafesta!

Piše: Sven Mikulec

Večeras će se u 20 sati projekcijom francusko-belgijskog animiranog filma Ernest i Celestina otvoriti ovogodišnji Animafest Zagreb, festival animiranog filma koji će trajati sve do nedjelje, 9. lipnja.

U Velikom natjecanju borit će se devet dugometražnih filmova iz cijelog svijeta, ali jednako će zanimljivo biti vidjeti i brojne popratne programe. U Svjetskoj panorami publici će biti ponuđen širok uvid u recentnu svjetsku produkciju specifičnih naracija, ciklus Majstori naracije dat će nam presjek suvremenih i klasičnih norveških autora i time proslaviti 100 godina norveške animacije, a djeca će zadovoljstvo moći pronaći u 12 dugometražnih filmova, kao i u nebrojenim radionicama organiziranim u sklopu Animafestovog dječjeg centra Pčelica. Profesionalci iz branše guštat će u Animafestu Pro, dok će nas program Was ist Europa? vrhunskim djelima iz europske povijesti animacije uvjeriti da je Unija u koju uskoro ulazimo vrlo maštovita i filmski talentirana.

Filmovi će se prikazivati u kinima Europa i Cineplexx Centar Kaptol, dio programa bit će prikazan i na medijskoj fasadi Muzeja suvremene umjetnosti, a popratni programi održavat će se u nekoliko gradskih galerija.

Pozivamo sve ljubitelje filma i animiranog filma da odvoje nešto vremena i dođu podržati i u uživati u jednoj od svijetlih točaka zagrebačke i hrvatske kulturne scene.

Jedan komentar za “Večeras veliko otvaranje Animafesta!

Leave a Reply

Your email address will not be published.