Veće cijene karata za Sonyjeve 3D filmove

Piše: Filip Jakovljević

 

Cijena kino-ulaznica za 3D filmove uskoro bi mogla porasti. Sony je objavio kako su oni prvi studio koji neće osiguravati besplatne 3D naočale za svoje filmove snimljene u 3D-u, što znači da će ih kina morati sama osigurati (čitaj: platiti) ili će gledatelji morati kupiti svoje naočale koje će onda nositi na projekcije.

Sony je najavio kako će prestati osiguravati naočale za kina u svibnju, kada počinje sezona ljetnih blockbustera, te izlaze dva Sonyjeva filma – The Amazing Spiderman i Men in Black III, oba, naravno, u 3D-u.

Kada je počela 3D revolucija, 2005. godine, bilo je dogovoreno kako će kina biti zadužena za modificiranje dvorana za 3D projekcije, dok će distributeri filmova osiguravati 3D naočale za svoje filmove. Takav sporazum očito više nije bio dovoljno profitabilan Sonyju, pa je postojanje takvog dogovora opovrgnuo. Štoviše, u Sonyju su naglasili kako pregovori oko razvijanja novog modela poslovanja (znači da stari ipak postoji) između distributera i kina traju već neko vrijeme, pa ovakva odluka ne bi trebala nikoga u industriji iznenaditi.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.