Van Dammeovi ‘Bloodsport’ i ‘Kickboxer’ dobivaju remakeove

Piše: tonymelo

Krajem osamdesetih godina Jean Claude Van Damme je snimio dva akcijska filma –Bloodsport i Kickboxer – koja su uvelike obilježila njegovu filmsku karijeru. 25 godina kasnije, odluka je pala – potrebno je napraviti remakove tih filmova.

Prije više od dvije godine postojale su glasine o tome da bi redatelj Salta, Phillip Noyce, trebao snimiti remake filma o podzemnom turniru borilačkih vještina pod nazivom Bloodsport. Sve do nedavno, projekt je bio obavijen velom neznanja. Tišina je prekinuta prije nekoliko dana kada je Variety izvjestio da se redatelj filmova V for Vendetta i Ninja Assassin, James McTeigue, pridružio studiju Relativity Media kako bi započeo rad na projektu. Scenarij je napisao Robert Mark Kamen, autor The Fifth Element, Taken i The Transporter franšize, uz pomoć Noycea kao koscenarista.

Radnja filma će pratiti skupinu plaćenika koji se nekako upetljaju u podzemni svijet brazilske Vale Tudo („sve prolazi“) borbe. U originalnoj verziji, priča je pratila Amerikanca koji odlazi u Brazil kako bi se oporavio od nasilja kojeg je doživio u Afganistanu, no koji se igrom slučaja nađe u podzemnom borilačkom turniru. Snimanje bi trebalo započeti početkom iduće godine u Australiji i Rio de Janeiru.

Drugi akcijski hit kojeg ćemo također dobiti priliku ponovo pogledati je Kickboxer. Studio koji je upravo završio sa snimanjem novog Riddicka, Radar Pictures, odlučan je u namjeri da započne rad na remakeu. Kickboxer je snimljen 1989. godine i bio je to prvi film koji je Van Damme snimio nakon što se godinu prije uspješno probio na scenu s Bloodsportom. Film bi trebao režirati Stephen Fung, zvijezda u usponu koja je zadivila publiku i žiri na filmskim festivalima u Veneciji i Torontu. Nakon uspjeha kojeg je njegov Tai Chi Zero imao u Kini, Hollywood mu je odlučio pružiti priliku. Još uvijek se ne zna tko će u filmu glumiti, ali se zna da na scenariju rade Jim McGrath i Dimitri Logethetis. Kao i u slučaju Bloodsporta, i ovaj film bi trebao krenuti u produkciju početkom iduće godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.