Uži izbor za ulogu Doctora Dooma i `Avengers´ glasine

Piše: tonymelo

dr_doom

Već određeno vrijeme, na vašoj i našoj omiljenoj stranici, nije bilo vijesti o nagađanjima vezanim uz Marvelov filmski univerzum. Vrijeme je da ispravimo tu blasfemičnu nepravdu i napišemo nešto o glasinama koje su se pojavile nakon nedavnih intervjua Chrisa Hemswortha i Scarlett Johansson. Osim teorije o Inhumansima, koja je u zadnje vrijeme postala iznimno popularna, spomenut ćemo i najnovija predviđanja o tome tko će biti novi Doctor Doom. Odmah upozoravam, spoileri su mogući ako još niste pogledali seriju Agents of S.H.I.E.L.D..

U intervjuu za Collider, poznata je glumica uz već uobičajeno hvaljenje genijalnog uma i kreativne sposobnosti Jossa Whedona, pričala o tome kako se scenarij novih Avengersa čini prirodnim nastavkom prvog filma. Nastavak koji će biti kompliciraniji, povezaniji i kompleksniji, ali koji će sadržavati brojne klasične trenutke iz stripova, kao i dramatične momente s kojima će se publika vrlo lako povezati. Nešto slično je rekao i Hemsworth u svojem intervjuu. Pitanje koje pada na pamet jest kako će Whedon postojeći Marvelov univerzum napraviti još spektakularnijim. Odgovor leži u Inhumansima.

Ideja je slijedeća. Oni koji su gledali najnovije epizode serije Agents of S.H.I.E.L.D. mogli su vidjeti nepoznato plavo biće u nekakvoj stasis komori. S obzirom na izgled bića, pretpostavlja se da je u pitanju vanzemaljac rase Kree. Ta tehnološki i znanstveno napredna militaristički nastrojena rasa eksperimentirala je s ljudskim precima i kreirala posebnu rasu ljudi s moćima koji se nazivaju Inhumans, te žive skriveni na mjesecu. Osim toga, poznato je da će se u novim Avengersima pojaviti sin i kćer poznatog mutanta Magneta. S obzirom da Fox posjeduje prava na sve vezano uz mutante, Quicksilver i Scarlet Witch neće smjeti spomenuti svoje mutantsko porijeklo. Kada tome pridodamo činjenicu da će u trećim Avengersima glavni negativac biti Thanos, da će jedan od glavnih negativaca u filmu Guardinas of the Galaxy biti Kree imena Ronan the Acuser, te da u Marvelovom stripovskom univerzumu trenutno traje Inhumanity saga u kojemu upravo Inhumansi igraju glavnu ulogu, fanovi su došli do zaključka da će upravo Quicksilver i Scarlet Witch biti predstavljeni kao prvi pripadnici rase Inhuman. Logično, to će onda otvoriti mogućnost za snimanje novih Inhuman filmova o kojima glasine kruže već duže vremena.

fantastic-four-sam-riley-eddie-redmayne-toby-kebbell-domhnall-gleeson-slice

Što se tiče glumca koji će utjeloviti novog Victora von Dooma u užem izboru se trenutno nalaze četvorica mladića. Tako postoji mogućnost da će Juliana McMahona naslijediti Sam Riley (On The Road), Eddie Redmayne (Les Miserables), Toby Kebbell (Rocknrolla) ili Domnhall Gleason (Harry Potter). Kao što primjećujete sva četvorica spomenutih su prilično mladi glumci koji se još uvijek nisu uspeli na hollywoodsku A listu glumaca. Isto tako, troje od njih – Riley, Redmayne i Kebbel – dolaze iz Engleske, dok je Gleason Irac. Neovisno o tome koga Trank izabere, čini se da će novi Doctor Doom biti markantni negativac s britanskim naglaskom. Baš onakav kakve publika voli.

Jedan komentar za “Uži izbor za ulogu Doctora Dooma i `Avengers´ glasine

  • Jerko says:

    Marvel se dobrano trudi izgraditi filmski i tv univerzum – Avengers, Inhumans, Defenders (Netflix). I to je samo početak, ne računajući Sony (Spiderman) i Fox (X-Men i F4). S druge strane, DC šepa za Marvelom, i radi više krivih nego ispravnih poteza.

Leave a Reply

Your email address will not be published.