Uskoro dolazi i Frankenstein na red

Piše: Deni Zgonjanin

Ako se mogu pouzdati u svoje znanje, Frankensteina tj. njegovo čudovište, smo zadnji put vidjeli u Van Helsingu iz 2004., naravno ako ne računamo neke naslove poput Frankenfish koji istina, nemaju veze s njim ali barem slično počinju. Zbog toga mi je jako drago što je produkcijska kuća Sama Raimija, Ghost House Pictures unajmila Pulitzerom nagrađenog scenarista Davida Auburna da napiše scenarij za film pod imenom The Casebook of Victor Frankenstein, prema istoimenoj knjizi.

Knjigu je napisao Peter Ackroyd, a ona govori o mladim danima doktora Frankensteina, kad je tek započinjao svoju igru sa ljudskim truplima. Iako nije sigurno da ćemo vidjeti samo čudovište, svejedno mi je drago vidjeti malo filmske pozornosti na ovom besmrtnom djelu koje je napisala Mary Shelley, koja bi se trebala pojaviti u ovoj ekranizaciji, zajedno sa svojom majkom (?).

Nakon malo surfanja saznajem da ovo nije jedini projekt o Frankensteinu, već da se uz ovo planiraju još 3. Ekranizacija još jedne knjige, This Dark Endeavor: The Apprenticeship of Victor Frankenstein, zatim Sonyjeva moderna verzija Frankensteina te dugo spominjani projekt Guillerma Del Toroa na ovu temu… Budućnost se čini sasvim ok za doktora Frankensteina…

Leave a Reply

Your email address will not be published.