Universal progovorio o nastavcima svojih uspješnica

Piše: Deni Zgonjanin

Universal je na ovogodišnjem CinemaConu održao prezentaciju vlasnicima kina, u kojoj je objasnio kakve planove ima za nastavke već postojećih franšiza, kao i za nastavke nekih (nadaju se) budućih franšiza. Prvi po redu bio je nastavak Snow White and the Huntsman, koji je unatoč velikoj zaradi u konačnici ocijenjen kao poluuspješan, zbog ogromnog budžeta (170 milijuna $), naspram kojeg zarada istog u kinima diljem svijeta (396 milijuna dolara) nije ispala tako “bajna”. Kad na to dodamo i preljubničku aferu glavne glumice i redatelja iza kamere, razumijemo zašto se u jednom trenutku pojavila informacija da su šefovi Universala odustali od nastavka i odlučili raditi spin off sa Chrisom Hemsworthom. No to izgleda ipak nije bila konačna odluka, pošto je na CinemaConu najavljeno da će nastavak ipak zaživjeti i premijeru doživjeti sredinom 2015. godine.

A što se tiče jedne već postojeće franšize, Bournea, tu je relativno malena zarada posljednjeg nastavka (276 milijuna $), dovela u pitanje jedino formu nastavka, tj. s kim će u glavnoj ulozi serijal nastaviti svoj pohod. Nije poznato hoćemo li opet gledati Jeremyja Rennera, Matta Damona ili obojicu, ali zato znamo da se na nastavku radi aktivno, pa ćemo u narednih nekoliko mjeseci saznati sve detalje.

I kao točka na i dolazi vijest da će prošlogodišnjii sleeper hit Pitch Perfect također dobiti nastavak, 2015. godine. Oprostite mi ako ne pokazujem preveliko zanimanje, ali to je samo zato jer film nisam gledao niti ga planiram pogledati. Ikad…

Leave a Reply

Your email address will not be published.