Universal ima plan

Piše: Deni Zgonjanin

U današnje doba, navodno krizno doba, svi studiji iz Hollywooda pokušavaju izbjegavati filmove koji im neće donijeti veliku financijsku korist, no unatoč tome su izbacivali i naslove koji su prednjačili kvalitetom, ne nužno zaradom. No čini se da je to doba završilo, barem u Universalu, koji je odlučio usmjeriti se na franšize i animirane filmove, radi očuvanja financijske stabilnosti studija. Čelnici studija ne žele da ih zadesi ista sudbina kao i MGM ne tako davno, pa su zato tehnikom profesora Baltazara odlučili pronaći rješenje.

Revolucionarnu ideju dobio je Steve Burke, CEO Universala, koji je shvatio da imaju 2 franšize koje im donose velike novce svakim nastavkom, Fast & Furious i Bourne, pa je predložio da se radije fokusiraju na njih, nego da troše vrijeme na bezvezarije. Osim toga, oštrim okom Nicka Praskatona uočio je i činjenicu da animirani filmovi u većini slučajeva dignu ogromne pare na box officeu, pa bi se na njih također trebalo fokusirati.

Plan im je izbaciti čak dva animirana filma godišnje, za razliku od dosadašnje prakse, dva filma svake 2-3 godine. Tako da nas vjerojatno očekuje još jedan nastavak Shreka u bližoj budućnosti, po mojoj procjeni barem. Relativno pozitivna stvar iz cijelog ovog plana je najava snimanja nastavka iznenađujućeg hita Ted, od kojeg očekuju franšizu ravnu Bourneovoj, Shrekovoj i F & F…

Leave a Reply

Your email address will not be published.