`Uncharted´ film dobio redatelja Setha Gordona

Piše: tonymelo

uncharted

Nedavno smo pisali kako je zadatak adaptacije igre Assassin’s Creed na velika platna dobio redatelj Daniel Espinoza, a danas saznajemo da će redateljsku stolicu druge popularne videoigre Uncharted, preuzeti nitko drugi doli autora filmova Horrible Bosses i Identity ThiefSeth Gordon. Nakon dugog procesa traženja pravog redatelja, čini se da je Naughty Dog napokon pronašao pravog kandidata.

Vijest o adaptiranju igre Uncharted nije nova. U izvornoj verziji, scenarist i redatelj filma trebao je biti David O. Russell, glavnog lika Nathana Drakea trebao je glumiti Mark Wahlberg, a radnja filma nije trebala imati nikakve veze sa samim videoigrama. Kao što se moglo očekivati, to je uzrujalo fanove, što je u konačnici završilo promjenom nekoliko scenarista i redatelja. Jedno od imena koje je do nedavno bilo vezano uz projekt je ono Neila Burgera, koji je ipak odustao kako bi se mogao posvetiti radu na filmu Divergent.

Odabir Setha Gordona za redatelja, prilično je neobičan izbor s obzirom na njegov dosadašnji opus radova koji većinom sadržava samo komedije. Pretpostavlja se da ćemo imati priliku vidjeti humorističnu verziju Uncharteda. Poznato je da glavni protagonist igre, Nathan Drake, voli bacati fore, ali su same igre više nalikovale na mješavinu Indiane Jonesa, Umri muški i Lare Croft. Ne bi nas čudilo da pokušaju napraviti kombinaciju sličnu Iron Man filmovima, u kojima je glavni lik urnebesan, ali je količina drame i akcije intenzivna.

Informacija o glumačkoj postavi i izlasku filma još uvijek nemamo, ali budite sigurni da ćemo vas izvijestiti čim saznamo nešto više.

Leave a Reply

Your email address will not be published.