Uloga Doctora Strangea smiješi se Gordon-Levittu

Piše: Tena Strahinec

Za ulogu doktora Strangea Marvel je, čini se, odabrao sve traženijeg glumca – Josepha Gordona-Levitta. Moja generacija sjeća se Levitta kao malog Tommyja s dugom kosom iz humoristične serije Treći kamenčić od Sunca (izv. 3rd Rock from the Sun). Iako je od tada Levitt svake godine snimio minimalno jedan film, upravo mu je zbog Početka (izv. Inception) u kojem je glumio s Leonardom DiCaprijem naglo narasla popularnost. I tako su njegove uloge postale sve zamjećenije, a kosa sve kraća.

Njegov lik, doktor Strange, inteligentan je i arogantan neurokirurg kojem se svijet vrti oko novca. U strašnoj prometnoj nesreći odumrli su mu živci u rukama zbog čega više nije mogao obavljati posao kirurga, a ostao je i bez toliko obožavanih novčanih prihoda. Nakon toga odlazi do tibetanskog maga koji mu pomaže izvući njegovu dobru stranu na površinu.
Levitt je dobio ulogu Johnnyja u Millerovom nastavku Sin Cityja: A Dame to Kill For koji stiže u kina iduće godine, a ove godine glumi s Julianne Moore i Scarlett Johansson u komediji Don Jon, koju je sam napisao i režirao.

Leave a Reply

Your email address will not be published.