U pripremi nastavak “Gooniesa”

Piše: Sven Mikulec

1

Nakon što smo imali prilike pogledati novog Robocopa, nakon što je vrlo aktualno postalo snimanje novog nastavka Istjerivača duhova, a šuškati se počelo i o remakeovima Pet SemataryjaGolog pištoljaFletchaPrljavog plesa i Bijega iz New Yorka, čini se da je došlo vrijeme za još jednu sočnu glasinu koja će nas nostalgično katapultirati u osamdesete. Richard Donner navodno je potvrdio da se ozbiljno radi na nastavku Gooniesa.

1985. godine redatelj Donner, scenarist Chris Columbus i producent Steven Spielberg predstavili su nam jedan od najvećih dječjih klasika, priču o skupini klinaca u potrazi za gusarskim blagom koje bi moglo spriječiti njihovu selidbu iz gradića koji toliko vole. Gotovo tri desetljeća kasnije Donner je najavio ne samo da rade nastavak već i da se nadaju da će okupiti i originalnu glumačku postavu.

Čisto da se prisjetimo, družbu Goonies činili su Sean Astin, Josh Brolin, Corey Feldman, Jeff Cohen, Kerri Green, Martha Plimpton i Jonathan Ke Quan, uz odličnu pomoć zlikovaca Anne Ramsey, Roberta Davija i Joea Pantoliana. Ramsey je umrla svega tri godine nakon izlaska filma, slično kao i bivši igrač američkog nogometa John Matuszak, koji je utjelovio simpatičnog Slotha.

Ništa još nije službeno, čeka se riječ glavnog tate Spielberga, ali čini se da sve vodi prema još jednom oskvrnuću svetišta.

2 komentara za “U pripremi nastavak “Gooniesa”

  • Latz says:

    Ako netko stvarno prevede naslov kao “Družba Goonies” kao što su neki počeli pisati — treba im noge počupati

  • Sven Mikulec says:

    Na mojoj je videokazeti pisalo Družba Goonies, nažalost :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.