U pripremi film o crnom batleru u Bijeloj kući

Piše: Deni Zgonjanin

Redatelj Lee Daniels, koji je pobrao lovorike za režiju indie drame Precious, uskoro kreće u realizaciju novog projekta, pod imenom The Butler. Radnja će pratiti batlersku karijeru Eugenea Allena, crnca koji je služio u Bijeloj kući od 1952. do 1986. godine te je zajedno sa predsjedničkim obiteljima proživio ključne trenutke u američkoj povijesti – Vijetnamski rat te atentate na Martina Luthera Kinga, John Kennedyja i Roberta Kennedyja.

Allena bi trebao utjeloviti David Oyelowo (Red Tails), a njegovu ženu nitko drugi doli Oprah Winfrey! Nakon što se oprostila od svoje emisije i voditeljske karijere, Oprah se navodno pokušava vratiti glumi, a ovo bi joj trebala bit prva uloga nakon dugo vremena. Njen zadnji nastup na velikom ekranu smo vidjeli 1998. godine u filmu Beloved.

A osim nje, projekt je privukao još nekoliko velikih imena, poput Mile Kunis koja će utjeloviti Jackie Kennedy te Johna Cusacka kojemu je pripala čast da glumi Richarda Nixona. Kao šećer na kraju, redatelj navodno pregovara sa Hughom Jackmanom oko zasad nepoznate uloge. Sa ovom pričom i ovom glumačkom ekipom, The Butler definitivno puca na Oscare iduće godine…

Leave a Reply

Your email address will not be published.