U petak kreće 8. Trash Film Festival

Piše: Sven Mikulec

1

Trash Film Festival, uz Špancir svakako zaštitno lice grada Varaždina, svoja vrata otvara ovaj tjedan u petak, 13. rujna. Osmi po redu “festival niskobudžetnih akcijskih filmova”, kako su ga organizatori sami definirali, održava se svakog rujna od 2006. godina do danas, a za njegovu se glavnu nagradu, popularnu Zlatnu motorku, svake godine natječe sve više autora iz sve većeg broja zemalja.

Ove godine u borbu za Motorke, koje se dijele u pet različitih kategorija, ulaze čak 23 filma, kako iz regije (Hrvatska, Srbija, Slovenija, BiH), tako i iz ostatka Europe (Njemačka, Španjolska, Engleska, Škotska, Poljska), a “zalutao” je i jedan prekooceanski uradak (SAD). Službeni žiri ove će godine činiti poznati srpski glumac Sergej Trifunović (Bure baruta, Munje, Kad porastem biću kengur, Karaula), sarajevski producent Almir Šahinović te producentica i menadžerica Bernarda Tolić.

Službeni program možete pogledati ovdje, a mi ćemo zasad samo reći da je svečano otvorenje festivala na rasporedu u petak u 19.35 sati. Tko se ne snalazi najbolje po ljupkom Varaždinu, neka slobodno baci pogled na plan grada.

Trešoljupci, vidimo se u petak!

Leave a Reply

Your email address will not be published.