U igri nova verzija ’Hellraisera’, na scenariju radi Clive Barker

Piše: Ivan Andrijanić

pinhead

1986. godina bila je i ostala upamćena po Černobilu, dotad anonimnom gradiću smještenom u Ukrajini, koji je preko noći postao središte svih zbivanja. Naime, jednog travanjskog dana, kao što je svima poznato, dogodila se nuklearna katastrofa, koja je pokosila ondašnje stanovništo i ostavila razorne posljedice. Černobil je danas potpuno izolirano mjesto, grad duhova,a određena razina radijacije i dalje je prisutna u zraku.

Iste godine dogodila se i jedna druga strava, ovog puta samo na području fikcije, koja je također vrlo brzo zabljesnula i ostavila traga. Tada mladi britanski autor Clive Barker, um koji stoji i iza Candymana, napisao je svoj kultni roman The Hellbound Hearth, te predstavio tajanstvenu Lemarchandovu kutijui svijet Cenobita, te ponešto rekao o znatiželjnoj ljudskoj prirodi i granicama dokle ona vodi u sam (psihički i fizički) pakao. Godinu dana kasnije, sam Barker ekranizirao je svoj roman i nazvao ga Helleraiser, nakon kojeg je malo tko zaboravio jezivog Pinheada. Film je dobio još osam nastavaka, ali apsolutno nijedan se nije mogao mjeriti s upečatljivim originalom.

Kako god, priči još nije kraj. Sam pisac već je počeo s bilješkama za remake, a vraća se i Doug Bradley, koji je utjelovio Pinheada. Priča itekako obećava, te bi mogli mirne duše reći da je ovo jedan od remakeova koji će se apsolutno s nestrpljenjem isčekivati.

Jedan komentar za “U igri nova verzija ’Hellraisera’, na scenariju radi Clive Barker

  • danijel.82 says:

    Ovu vest ću ipak prihvatiti sa blagom rezervom, jer sam se pre nekoliko godina obradovao najavi remakea, upravo po scenariju Barkera. Ako se dobro sećam, tada je objavljeno i da Doug Bradley neće reprizirati čuvenu rolu, što me razočaralo. Kao režiser je pominjan Patrick Lussier, ali ceo projekat je stopiran zbog raznih problema. Originalni film je “svetinja”, a pošto Clive Barker opet želi pripremiti scenario, verujem da će novu verziju oplemeniti nekim inovativnijim elementima, koji su eventualno izostali u prvom filmu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.