Traži se redatelj

Piše: Deni Zgonjanin

Sa zaradom od 275 milijuna dolara u svijetu The Expendables su postali pravi hit koji nam je jasno pokazao kako akcijski žanr nije rezerviran samo za mlade testosteronom nabijene junake, već da ima mjesta i za stare testosteronom nabijene junake poput Stallonea, kojemu su film oživio lagano umiruću karijeru.

Pošto je publika zadovoljena, a kritičari nisu previše masakrirali film, postalo je pitanje vremena kada ćemo vidjeti nastavak. Službeno se kreće u realizaciju nastavka, samo što ovaj put u redateljskoj stolici nećemo vidjeti Stallonea. Iz nepoznatih je razloga odlučio prepustiti pisanje scenarija i režiju nekom drugom, dok će se on usredotočiti samo na glumu (izjava koja bi donedavno uvijek izazvala salve smijeha). Ime redatelja trenutno nije poznato, dok su kao scenaristi unajmljeni Ken Kaufman (Space Cowboys) i David Agosto koji je trebao zajedno sa Stalloneom i Daveom Callahamom napisati scenarij za prvi dio, ali je iz nepoznatih razloga odustao.

Što se tiče samog castinga, po internetu se navode razne imena kao mogući “Potrošnici”, poput Arnolda Schwarzeneggera, Dwaynea Johnsona te još jednog kečera, legendarnog Undertakera. Ja navijam za Švarcija, kojemu bi ovo bio odličan film za povratak u glumačke vode i držim fige da će se netko od budala koje su odbile nastup u prvom filmu poput Stevena Seagala i Jeana Claudea Van Dammea staviti svoj ego sa strane i ispuniti želje svih istinskih obožavatelja akcijskog žanra…

Leave a Reply

Your email address will not be published.