Travolta: Odbio sam glavnu ulogu u ‘Letu’ jer je scenarij bio previše blesav

Piše: Sven Mikulec

Svi koji su imali volje/priliku pogledati prošlogodišnji hit Roberta Zemeckisa Let, vrlo vjerojatno sjećaju se adrenalinom ispunjene scene u kojoj mamurni i nadrogirani Denzel Washington suludim pilotskim manevrom spašava većinu posade aviona koji juri u propast. Denzel je za svoju uvjerljivu interpretaciju nagrađen odobravanjem kritičara i čak oskarovskom nominacijom, ali malo je poznato da je na njegovom mjestu trebao sjediti jedan drugi holivudski velikan – John Travolta.

Kako je nedavno objavila stranica Contactmusic, Travolta, iskusan pilot, priznao je da je odbio ulogu u Letu jer ga se nije dojmila scena prevrtanja aviona.

Smiješna je stvar što je uloga bila napisana za mene. Ali u tom trenutku nije bila dobro napisana – onaj dio s avionom, ne s glavnim likom. Svidjelo mi se što je alkoholičar i jako mi se svidjelo njegovo životno putovanje. Ali onaj dio s avionom je iz moje perspektive bio blesav. Letjeti naglavačke – malo je pretjerano. Samo sam želio da ti dijelovi budu ponovno napisani. Pitao sam scenarista, zašto nisi pitao profesionalca ili nekoga tko se razumije u letenje? A on mi je odgovorio, nisam želio da se itko miješa, samo sam htio da scenarij bude gotov. Kvragu i mišljenje profesionalaca!

Let je na uložen 31 milijun dolara uspio zaraditi više od 160, a osim Denzela, za Oscara je nominiran i scenarist John Gatins. S obzirom da se Travoltin CV može podičiti nastupom u Bojnom polju: Zemlji, stvarno je zanimljivo čitati da je ovakav film odbio jer je previše blesav.

Leave a Reply

Your email address will not be published.