Trailer za rumunjski film Beyond the Hills

Piše: Ivan Andrijanić

Alina i Voichita su najbolje prijateljice još iz djetinjstva, kad su zajedno odrastale u sirotištu, a kasnije razvile i ljubavnu vezu. Kako to i ide, unatoč zakletvi da će zauvijek ostati zajedno, put ih nakon nekog vremena razdvaja, te Alina odlazi u Njemačku u potrazi za boljim životom. Nakon nekog vremena, ipak osjeti da joj Voichita nedostaje, te se vraća po nju. Tu je dočeka iznenađenje – njena najbolja prijateljica, te nekadašnja ljubavnica, postala je zaluđena vjerom te se potpuno predala višim duhovnim sferama, a samim time odbija poći s Alinom.

Sinopsis, od kojeg bi Hollywood  vjerojatno učinio komediju vrlo sumnjive kvalitete, poslužio je osebujnom redatelju Cristianu Mungiusu kao prošlogodišnje hvaljeno i nagrađivano djelo Beyond the Hills, prikazano u Cannesu, gdje je odnio nagradu za najbolji scenarij. Ovaj Rumunj poznat je po remek-djelu 4 Months, 3 Weeks and 2 Days, gdje je prikazao tjeskobnu, naturalističku sliku svoje zemlje za vrijeme 80-ih, također kroz oči dvije glavne junakinje. Čovjeku očito leže snažni ženski likovi.

U ulogama Aline i Voichite su Cristina Flutur te Cosmina Stratan. Film u kina stiže 8. ožujka. Pogledajmo i prvi službeni trailer:

Leave a Reply

Your email address will not be published.