Tom Hardy u BBC-jevoj povijesnoj miniseriji Ridleyja Scotta

Piše: Sven Mikulec

1

2001. godine Tom Hardy debitirao je u svijetu dugometražnih filmova u Padu Crnog jastreba Ridleyja Scotta. 13 godina kasnije Scott i Hardy ponovno udružuju snage, ovaj put na BBC-jevoj osmoepizodnoj dramskoj seriji pod jednostavnim naslovom Taboo.

Snimanje će početi u siječnju iduće godine, a zvijezdu WarrioraInceptiona čeka uloga Jamesa Keziaha Delaneyja, pustolova koji se 1813. vrati iz Afrike u Europu s 14 ukradenih dijamanata u potrazi za osvetom zbog smrti oca. Odbijajući prodati obiteljski biznis East India Companyju, Delaney odlučuje sagraditi vlastito trgovinsko carstvo i uskoro se nađe do grla u političko-taktičkim igrama usred novoga rata između SAD-a i Velike Britanije.

Seriju producira Scott, a njezin je tvorac Steven Knight, koji se dosad može pohvaliti scenarijima za filmove Eastern PromisesRedemptionClosed CircuitLocke, festivalski hit u kojem je prošle godine surađivao baš s Hardyjem.

“Stvaramo najvažniju britansku dramu za ovu generaciju, hibrid ortodoksnog i nekonvencionalnog pričanja priče, natrpan tamom i nadahnutim likovima”, rekao je Hardy na ovu temu. “Mislim da su Steve Knight i Ridley Scott savršeni partneri i da je BBC savršen dom za ovaj nadasve uzbudljiv i moćan projekt.”

Može li Britanija iskoristiti iste povoljne valove koje je zajahao True Detective i kvalitetnom pričom, izvrsnom produkcijom i provjerenim glumcima osvojiti publiku?

Leave a Reply

Your email address will not be published.