Tom Hanks radi animirani serijal za Yahoo

Piše: Deni Zgonjanin

Yahoo se pokušava nositi sa Googleom već dulje vrijeme, još od nastanka najpopularnijeg search enginea, tako što stalno dodaje novi sadržaj i interakciju, a posljednji pokušaj nam dolazi u obliku animiranog web serijala.

Sami serijal nije ništa revolucionarno, sastojat će se od 20 epizoda po 4 minute koje će se od proljeća prikazivati ekskluzivno na Yahoou, no ono što ističe ovaj projekt jest njegov autor, naime kreirao ga je slavni Tom Hanks. On će osim kreativnog udjela u serijalu, imati i glasovnu ulogu u ovom animiranom SF-u pod imenom Electric City, a prve izjave nam šturo opisuju projekt riječima da je Electric City kreiran prvenstveno za napredno digitalnu publiku te mu je i radnja u skladu s tim.

” Na površini, Electric City je utopija, a ispod nje se kriju tajne i vlada koja kontrolira cijeli grad…” Ovo su riječi potpredsjednice Yahooa i šefice video odjela Erin McPherson koja je također izjavila kako je konačni cilj Yahooa sa ovim projektom pobuditi interes publike u toj mjeri da se počne razmišljati o dugometražnoj verziji projekta, kao i o igricama i TV verziji…

Leave a Reply

Your email address will not be published.