Tom Cruise ponovno sa Josephom Kosinskim

Piše: tonymelo

oblivion-tom-cruise

Tom “lud ko šlapa” Cruise i redatelj Obliviona, Joseph Kosinski mogli bi ponovno udružiti snage na novom projektu Go Like Hell. Bilo je samo pitanje kada će priča o rivalstvu između Henryja Forda II i Enza Ferrarija dobiti svoju filmsku verziju. Prije nekoliko godina, 20th Century Fox je počeo s razvojem projekta Go Like Hell, koji je trebao prikazati borbu između Forda i Ferrarija davne 1966. na utrci Le Mans. Zanimljivo, filmski studio Paramount u isto je to vrijeme krenuo sa svojim Ford/Ferrari filmom u kojemu je glavnu ulogu trebao imati Brad Pitt.

Jedno vrijeme je postojala ideja da dva studija udruže snage i snime zajednički film, ali je rivalstvo prevladalo te su se odlučili utrkivati tko će prvi snimiti film. Nažalost, utrka je negdje zapela jer se od tada nije čulo ništa o verziji s Pittom, dok je originalna Foxova verzija s Michaelom Mannom kao redateljem i Jasonom Kellerom kao scenaristom neslavno propala. Sada imamo nove informacije, koje tvrde da bi se projekt mogao maknuti s mrtve točke nakon što su Kosinski i Cruise iskazali interes za novom suradnjom.

Radnja filma pratiti će Henryja Forda II, koji u svojim kasnim četrdesetima pokušava pobijediti Ferrarija u njegovoj vlastitoj igri. Cruise koje bi trebao glumiti Forda, pokušati će napraviti američki automobil koji bi mogao pobijediti u svijetu u kojemu su do tada dominirali europski trkaći automobili. U svojemu nastojanju, Ford II nije bio sam. Pomagali su mu Lido Anthony “Lee” Iacocca, kreator Mustanga i Pintoa, i bivši prvak, a kasnije inženjer Carroll Shelby.

Na scenariju će raditi Michael Arndt koji je trenutno zaposlen na novome Star Wars filmu. Za sve one koji se vesele ovoj vijesti, treba napomenuti da još ništa nije konačno. U slučaju da par Cruise/Kosinski pristane snimiti film, pitanje je kada ćemo ga imati priliku pogledati. Cruise je trenutno zaposlen radom na novoj Nemogućoj misiji i Van Helsing rebootu, dok Kosinski radi na Twilight Zone filmu, nastavku TRONa, remakeu klasika The Black Hole i na vlastitome mističnome akcijskom trileru. Sve u svemu, iznimno zaposleni ljudi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.