Tko posuđuje glas Ultronu?

Piše: tonymelo

Direktno iz Marvela stigle su nove vijesti koje će razveseliti sve fanove stripova i filmskih verzija istih. James Spader je odabran za ulogu glavnog negativca Ultrona u novim Avengersima. Tko je dovraga James Spader, sigurno se pitate. Iskreno, nemam pojma, no zato je tu Google magija. Nakon kratkog istraživanja saznao sam da smo Spadera imali priliku gledati kao Dr. Daniela Jacksona u originalnom Stargate filmu, a od novijih projekata je glumio u Boston Legalu, te se pojavio u zadnjim sezonama The Officea. Od velikih projekata može se istaknuti suradnja sa Spielbergom na Oscarom nagrađenom Lincolnu.

Objava da je Affleck novi Batman, usmjerila je svu pozornost na DC, što očigledno smeta Marvelu, koji se ovom objavom i širenjem glasina o pregovorima s Vinom Dieselom, Bradleyjem Cooperom i Elizabeth Olsen, pokušavaju vrati u središte pozornosti. Takav potez ne čudi, s obziromna to da su Avengersi njihova najprofitabilnija franšiza, te da uskoro u kina dolazi novi Thor, dok ga polako slijede Captain America: The Winter Soldier i Guardians of the Galaxy, projekti u koje je studio uložio dosta, ali i od kojih očekuje mnogo.

Redatelj Joss Whedon još uvijek nije dao odgovor na pitanje kako može postojati Ultron, ako nema Hanka Pyma, no zato je u nedavnom intervjuu još jednom pohvalio Toma Hiddlestona, ali i potvrdio da će Ultron biti jedini negativac. S obzirom na to da je Whedon jedini čovjek koji može parirati Georgeu R.R. Martinu po ubijanju publici omiljenih likova, dotakao se i te teme. Na pitanje da li planira ubiti Thora, Hulka ili nekog drugog osvetnika kazao je slijedeće: “Uvijek se šalim o tome. Um… Možda? Morao bih imati stvarno dobar razlog kako bi ljudi u Marvelu rekli; “U redu je, uništiti ćemo potencijalnu franšizu.” Oni su svijesni da bez velikog uloga, neke prave opasnosti, gledatelji neće biti zadovoljni. Sve je moguće, no ja ne dolazim na posao s pitanjem “Koga bi mogli ubiti?”. Polagano gradimo priču i razmišljamo o tome kako da našim superherojima zagorčamo život.

Za kraj ćemo ponoviti da Thor: The Dark World dolazi u kina 8. studenog 2013., Captain America: The Winter Soldier 4. travnja 2014., Guardians of the Galaxy 1. kolovoza 2014., The Avengers: Age of Ultron 1. svibnja 2015, te Ant-Man 6. studenog 2015..

3 komentara za “Tko posuđuje glas Ultronu?

Leave a Reply

Your email address will not be published.