Tko će se dočepati nove “Zone sumraka”?

Piše: Vanja

Ako me netko pita koji bi redatelj mogao povratiti sjaj uvrnutom serijalu koji mi je obilježio dobar dio mladosti, nekad bih rekla – nitko, no danas bi rekla, FAK jea! (Moj izbor se lako nasluti!)

Dakle, alea žakta est, rekao bi Cezar da je govorio francuski.

Da, Warner Bros. namjerava oživjeti “Twilight Zone”, no ovaj put ne s četiri lava koji su, manje ili više uspješno (ne gledah…) dali svoj homage režirajući po jednu epizodu slavnog serijala 1983. godine (Spielberg, Landis, Miller i Dante), već je ovaj put bacio oko na izvedbu filma koji će režirati samo jedan redatelj. U igri su, navodno, Christopher Nolan (kako neočekivano!), Alfonso Cuarón i Michael Bay. Iz igre je svojevoljno ispao David Yates, no još uvijek se računa i na Ruperta Wyatta.

Ovakav projekt me se dotiče na osobnoj razini, čak i bez mog favorita. Jednostavno me interesira kako bi to ispalo. Dobro, da – moj favorit je Nolan – ipak mi se čini kako jedino on uvijek ima savršenu viziju onoga što namjerava raditi, od početka do kraja. Opet – naravno – Nolan je redatelj koji ne snima paralelke te je teško išta naslutiti dok “The Dark Knight Rises” ne bude ispoliran do vrhunskog sjaja.

Cuarón bi mogao biti izbor broj dva, a Wyatt bi se valjda isto snašao s ovakvom… gotovo temeljnom odrednicom svega što je uvrnuto i “s one strane”? A projekt nije Foxov (“Rise of the Planet of Apes” je, valjda, prvi u trilogiji, tako da… vremenski i to?), ali Micheala Baya bi ipak trebalo pustiti nek’ se nada trojci i igra se “Bad Boys”-a umjesto da uništi nešto fantastičnog potencijala – ako uzmemo u obzir stari kostur, dostignuća današnje tehnike i – Nolana? (Ma ja to samo … )

What say you, Jury of Peers?

Leave a Reply

Your email address will not be published.