Tko će prije srušiti predsjednika SAD-a?

Piše: Filip Jakovljević

U dosadašnjoj povijesti filma nagledali smo se filmova sa sličnim radnjama, ali kada dva takva filma dobiju zeleno svijetlo u otprilike isto vrijeme i još k tome imaju primamljive glumačke postave, onda je sve u tajmingu.

Redatelj Roland Emmerich je prihvatio posao na filmu White House Down, gdje agent Channing Tatum mora spasiti predsjednika SAD-a nakon što Bijelu kuću napadne paravojna jedinica. U filmu se još pojavljuju i Maggie Gyllenhaal, James Woods i Richard Jenkins, a predsjednika SAD-a utjelovit će Jamie Foxx. Izlazak filma je zakazan za 28. lipnja 2013.

Slična je i okosnica filma Olympus Has Fallen, redatelja Antoinea Fuque, gdje osramoćenom Gerardu Butleru  vraćaju status agenta Tajne službe nakon što teroristi zauzmu, pogađate, Bijelu kuću. Kao predsjednika ćemo ovdje gledati Aarona Eckharta, a pridružit će im se i Morgan Freeman, Angela Bassett, Robert Forster, Ashley Judd, Dylan McDermott, Radha Mitchell… Film izlazi 5. travnja 2013. i bit će zanimljivo vidjeti borbu za popularnost ova dva vrlo slična filma u samo 2 – 3 mjeseca razmaka.

Leave a Reply

Your email address will not be published.