Tko će glumiti Freddiea u Queen biopicu?

Piše: Tena Strahinec

radcliffe-kill-your

Fanovi grupe Queen, cijenjeni filmoljupci i obožavatelji dobre glazbe, ako je dio vaše kave slučajno završio na monitoru, tabletu ili mobitelu, žao mi je, ali da smirim početni šok i tenzije – Daniel Radcliffe ipak neće glumiti Freddieja Mercuryja u njegovom nadolazećem biografskom filmu. Sacha Baron Cohen je u srpnju odustao od uloge pjevačke legende zbog neslaganja i „kreativnih razlika“ oko prikaza Freddieja sa članovima Queena, ujedno i producentima filma. Nakon toga je procurila priča da će Cohena zamijeniti Daniel-Expelliarmus-Radcliffe kojem je navodno rečeno da je uloga njegova ako ju prihvati. I, konačno, evo još novije vijesti: uloga mu uopće nije bila ponuđena, a članovi Queena se u vezi uloge u filmu nisu ni čuli s njim.

Radcliffe se trenutno priprema za ulogu pjesnika Beat generacije Allena Ginsberga u filmu Kill Your Darlings koji stiže u listopadu ove godine. Njegovo pjevanje nismo čuli ni u jednom filmu, no pjevao je na Broadwayu u mjuziklu How to Succeed in Business Without Really Trying. Ne kažem da nije podnošljivo – pronjuškajte YouTube, postoji nekoliko videa gdje možete čuti kako pjeva, ali, uzimajući sve u obzir, ne vidim nikakvu povezanost s vokalom legendarne grupe Queen. Freddie je imao specifičan glas kojeg će biti teško imitirati tako da je uloga vrlo zahtjevna. Teško da će Queenovci uspjeti naći nekog tko bez pjevanja na playback može prikazati Freddieja u svoj njegovoj slavi – najviše što mogu je naći nekog tko mu sliči i sposoban ga je odglumiti onako kako Freddie zaslužuje.

5 komentara za “Tko će glumiti Freddiea u Queen biopicu?

  • zero_killed says:

    “Radcliffe se trenutno priprema za ulogu pjesnika Beat generacije Allena Ginsberga u filmu Kill Your Darlings koji stiže u listopadu ove godine.”

    Kako se može pripremati za ulogu u filmu koji izlazi sljedeći mjesec? Nekako mislim da je to već odradio. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.