`Timecop´remake će biti manje akcije, više drame

Piše: tonymelo

Timecop

U moru nadolazećih rebootova i remakeova poznatih franšiza, filmski studio Universal posebno se ističe. Iduće godine dolazi Jurassic World, godinu nakon toga The Mummy, a nedavno smo saznali da je u planu snimanje novog Battlestar Galactica filma. Čini se kako se studio nema namjeru zaustaviti u oživljavanju svojih zlatnih koka iz nekih prošlih vremena, a tu činjenicu potvrđuje i najnovija informacija kako ćemo uskoro imati priliku vidjeti novu verziju znanstveno fantastičnog filma Timecop.

U originalnoj verzija iz 1994. godine, koja je inspirirana stripom iz radionice Dark Horse Comics izdavačke kuće, Jean-Claude Van Damme glumio je policajca iz budućnosti koji se bori protiv zločina putujući kroz vrijeme. Za vrijeme misije slučajno otkriva kriminalnu prošlost pokvarenog političara što dovede njegov život u opasnost. Film je bio toliko popularan da je uskoro napravljena video igra za SNES, snimljena je istoimena serija za ABC, izdano je nekoliko romana, te je 2003 godine izašao nastavak.

Ideja o snimanja remakea javila se nakon što je film slične tematike – Looper, postigao priličan uspjeh na kino blagajnama. Scenarij će napisati Mark i Brian Gunn (Journey 2: The Mysterious Island), dok će ljudi koji su napisali scenarij za originalnu verziju, Marc Shmuger i Mike Richardson, ovoga puta preuzeti ulogu producenata. Otkriveno je kako će se ova verzija Timecopa manje fokusirati na znanstveno fantastične elemente jer je ideja da se u prvi plan stavi mračna osobna priča. Znači manje Van Dammea, više dobre glume.

Tko će ovaj put preuzeti ulogu policajca koji putuje kroz vrijeme nije poznato, ali budite sigurni da ćemo vas obavijestiti čim saznamo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.